Uff, čo to má táto bábika pod šatami?

Uff, čo to má
Ilustračné foto
Zdroj: revizor.nsk
2020-01-17 12:01:19 |

Bábika, ktorá sa objavila v hračkárstve v ruskom Novosibirsku, vzbudila senzáciu. Dlhovlasá blondínka pod červenými šatami so žltými bodkami ukrýva tajomstvo.

Bábika, ktorá má pod dievčenskými šatami mužské genitálie, je prvou svojho druhu nielen v Rusku, ale jednou z prvých transgenderových hračiek na svete vôbec. V ponuke ju má obchod Planeta Igrushek (Planet Of Toys). Má dlhé blond vlasy, dievčenské črty tváre, romantické červené šaty so žltými bodkami a k tomu penis.

V roku 2014 vzbudila takáto bábika pozornosť v Argentíne, keď ju začali predávať na serveri Toys R Us. Po tom, ako ju jedna matka odfotila a zverejnila na svojom facebookovom účte, rozvírila sa búrlivá diskusia. Žena napísala, že penis si všimli až doma po tom, ako sa jej 3-ročná dcérka s bábikou hrala. Hračka bola vyrobená v Číne. 

Kým niektorí ľudia boli bábikou s mužskými genitáliami absolútne pobúrení a upozorňovali na to, že môže vyvolať v deťoch „chaos“, podľa iných by sme nemali pred touto témou zatvárať oči. Zazneli aj názory, že možno je to výrobná chyba.

V Amerike predávajú bábiky bez pohlavia

Transgenderová téma v oblasti hračiek sa rieši už dlhšie. Na výstave hračiek v New York City v roku 2017 predstavili prvú transgenderovú bábiku s tvárou Jazz Jenningsovej, transgenderovej tínedžerskej star televíznej reality šou „Som Jazz“. Vyrobila ju spoločnosť Tonner Doll Co. Kingston, ktorá má na konte viaceré bábiky podľa vzorov z módneho, televízneho či komiksového prostredia. Transgenderová bábika má výšku 50 cm, žiadne identifikátory pohlavia a má viac mužské, než ženské črty. Určená je deťom vo veku od 8 rokov.

Vlani na trend rodovej identity zareagovala aj hračkárska spoločnosť Mattel, ktorá ohlásila spustenie výroby rodovo neutrálnej bábiky Barbie.

 

Fotogaléria


Foto: revizor.nsk
Autor: © Zoznam/az
Zdroj: sun.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia