Táto mama si dala na tvár namaľovať synovo materské znamienko: Dôvod?

Táto mama si dala
Ilustračné foto
Zdroj: Foto: Facebook
2020-01-11 00:30:13 |

Enzo Cestari z Brazílie sa narodil s veľkým materským znamienkom na tvári. Niekto by ho možno ľutoval, ale jeho mama nie. Naopak, z jeho kozmetickej chybičky urobila prednosť.

Nechcela, aby cítil svoju inakosť, preto ku Dňu matiek nadelila sebe aj jemu originálny darček - nechala si na tvár namaľovať repliku Enzovho znamienka, ktoré mu zakrýva veľkú časť čela a tiahne sa cez nos až pod oko. Iná mama by sa z toho možno zrútila, no 26-ročná Carolina Giraldelli  si povedala, že hlavné je jeho zdravie, nie nejaké znamienko. Dokonca vyhlásila, že ho nikdy nebude schovávať alebo nejako maskovať. „Je dokonalý práve taký, aký je," tvrdí.

Nech však mala akokoľvek veľké odhodlanie, pohľady ostatných ľudí jej robili starosti. „Priznávam, že bolo ťažké vidieť a cítiť, ako sa ľudia pozerajú tým ľútostivým, odsudzujúcim a niekedy aj znechuteným pohľadom," rozpráva Carolina Giraldelli. Na druhej strane, s manželom chápu zvedavosť. Je to niečo neobvyklé. Ale veľmi by si želali, aby okolie bralo Enza ako normálneho chlapca, ktorý je svojimi rodičmi nekonečne milovaný. Práve preto sa rozhodla dať si urobiť úplne rovnaké znamienko, ako má on. Bol to vlastne taký darček Enzovi k jeho prvým narodeninám a pre ňu ku Dňu matiek. „Požiadala som priateľa, ktorý je vizážista, aby mi vytvoril na tvári presne takú istú škvrnu, ako má Enzo na svojej tváričke," povedal Carolina.

A ako reagoval chlapček? „Mal veľkú radosť, aj keď to asi veľmi nechápal," hovorí Carolina, ktorá sa cítila krásna aj s týmto neobvyklým make-upom. Spoločne so synom nafotila sériu fotiek, ktorú potom zdieľala s priateľmi. Carolina nosila make-up celý deň, aby lepšie pochopila predsudky, ktorým čelí jej synček.

„Nikdy som sa k nemu nesprávala inak. Vidím ho ako normálne dieťa a chcem to všetkým ukázať. Milujem jeho rodné znamienko natoľko, že som ho chcela aspoň na chvíľu na sebe. Po dokončení make-upu som bola veľmi dojatá, pretože som sa cítila ako najkrajšia žena na svete. Niektorí ľudia sa na mňa pozerali zvláštne a nechápavo, ale bola som veľmi pokojná, pretože som pyšná matka," dodáva. Fotografie obleteli sociálne siete a Carolina je povzbudená slovami podpory, povzbudenia a množstvom nádherných správ. 

Vydesené pohľady pôrodníkov

Enzo Cestari sa narodil v máji 2017. Na svet prišiel cisárskym rezom, pretože mal pupočnú šnúru omotanú okolo krku. Keď ho lekári uvideli, spočiatku si mysleli, že má na tvári len nečistotu. Ich vydesené výrazy ale hovorili niečo iné. „Tak veľmi som sa bála, že mu niečo je. Potom som ale počula, že plače a bola šťastná, že je zdravý," spomína mama.

V piatich dňoch musel Enzo podstúpiť malý zákrok, lekári potrebovali skontrolovať jeho znamienko, ktoré sa odborne označuje CMN (congenital melanocytic névus), či ide naozaj o neškodnú škvrnu. Všetko dobre dopadlo. Dnes už má dva a pol roka a je z neho zlatý chlapček.

Fotogaléria


Foto: Facebook, Instagram
Autor: © Zoznam/kch
Zdroj: nypost.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia