Snehobiele vlasy, obočie aj riasy: Pokochajte sa „porcelánovou krásou“

Snehobiele vlasy, obočie aj
Ilustračné foto
Zdroj: foto: Facebook/Yulia Taits
2020-01-09 09:00:01 |

Znaky albinizmu vidíte hneď po narodení bábätka. I keď život týchto ľudí nie je pre zdravotné riziká a posmešky okolia jednoduchý, pre svoju výnimočnosť sú veľmi zaujímaví.

Albinizmus je vrodené ochorenie, pri ktorom sa nevytvára melanín – prirodzený pigment kože. Ľudí s albinizmom na svete nie je veľa (asi 500 miliónov), aj preto sa považujú za jedinečných. A hoci majú bezfarebnú bledú kožu a biele vlasy, dokážu svojím nezvyčajným vzhľadom nielen prekvapiť, ale aj očariť. Dôkazom je séria dychberúcich fotografií Yulie Taitsovej. 

„Už nejaký čas som chcela vytvoriť projekt, v ktorom by boli ľudia s albinizmom. Ich jedinečná krása ma hypnotizuje. Je tak čistá a úžasná, akoby pochádzala z fantastických rozprávok a legiend. Táto séria bola pre mňa úžasnou skúsenosťou a z fotografií vznikla čistá prirodzená krása. Všetky fotografie boli zhotovené v bielych odtieňoch bez ďalšieho zafarbenia. Som nadšená, že sa mi podarilo zachytiť bielu farbu a to v mnohých nádherných odtieňoch“ hovorí fotografka.

Izraelská umelkyňa sa na Facebooku podelila o sériu fotografii s názvom "Porcelánová krása". Fotkami tak prezentuje krásu a jedinečnosť každého človeka. Taits hovorí, že pozitívna spätná väzba, ktorú dostala, ju inšpirovala k vytvoreniu druhej série s novými účastníkm pod názvom "Porcelánová krása 2".

„Neočakávala som toľko názorov a zdieľaní,“ hovorí 38-ročná žena, ktorá nie je Albínkou. „Po dokončení tohto projektu som vedela, že je to niečo jedinečné, ale neočakávala som, že sa tento projekt na webe tak rýchlo rozšíri. Za dva dni som dostala tisíce e-mailov od ľudí z celého sveta.“

Albinizmus postihuje približne jedného zo 17 000 ľudí všetkých etnických skupín. Ľudia s albinizmom sú citliví na slnečné žiarenie a tak sú vystavení zvýšenému riziku vzniku rakoviny kože. V mnohých krajinách vznikli skupiny pre ľudí s touto „poruchou“ a pomáhajú im riešiť stigmy a diskrimináciu.

Taits, ktorá sa narodila v Rusku a presťahovala sa do Izraela, sa pripojila k miestnemu izraelskému fóru albínov s cieľom hľadať modelov a modelky a informovať komunitu o svojej projektovej myšlienke.

Keďže Yulia chcela čo najviac zobraziť  „anjelskú“ a zároveň ľudskú krásu, fotila pred snovým bielym pozadím. Všetci boli oblečení v bielom a mnohí mali aj podobne ladené rekvizity, napríklad perie, lietadlá či dokonca ježka. Od mnohých ľudí, ktorí albinizmom trpia, dostala mimoriadne pozitívne reakcie. 

Albíni sú žiadaní v modelingu

O tom, že albinizmus či akákoľvek iná porucha nemusia byť prekážkou v dosahovaní snov, svedčí aj viacero úspešných modeliek, ktoré sa do sveta módy dostali práve vďaka tomuto ´"hendikepu". 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Bawar Sisters (@lara_mara_sheila),

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Lucy & Sammy (@lucy_and_sammy),

Fotogaléria


Foto: Facebook/Yulia Taits
Autor: © Zoznam/kch
Zdroj: israel21c.org

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia