Ste nechutná, povedali dojčiacej mame: Odpoveďou sú tieto fotky

Ste nechutná, povedali dojčiacej
Ilustračné foto
Zdroj: foto: Facebook, Instagram
2019-12-16 00:30:05 |

Reka Nyári je mama takmer trojročnej dcérky menom Ilo. Dojčí ju od narodenia až doteraz. A to kdekoľvek, stačí keď dcéra dostane chuť.

Nie je na tom nič zvráteného, ​​ako si niektorí myslia, odkazuje táto dojčiace aktivistka a dokazuje to odvážnymi fotkami. Intímne snímky sa rozhodla Reka nafotiť po tom, keď sa stretla s názorom, že dojčenie je nechutné. Stalo sa tak v lietadle z New Yorku do Budapešti. "Bola to tá najprotivnejšia žena na svete. Sedela na sedadle pred nami so svojím priateľom a nazvala ma nechutnou. Nasledovala ďalšia séria urážok a ponižujúcich oslovení. Možno si myslela, že sa snažím zviesť jej muža, ale ja som len ticho dojčila dieťa počas pristávania," vysvetľuje Reka, ktorá je pôvodom z Fínska, avšak žije v New Yorku.

Reka sa rozhodla demonštrovať, že dojčenie je normálne a prirodzené. Preto vznikli tieto fotky. "Dráždi ma, ako ľudia vynáša súdy voči dojčiacim ženám a rozčuľuje ma, ako sa prsia a bradavky sexualizujú," odkazuje. "Dojčenie je prirodzené a naše prsia sú určené predovšetkým na kŕmenie našich detí. Spájanie dojčenia so sexom či zvrátenosťou je znepokojujúce," pokračuje.

„Moja dcérka má tridsaťštyri mesiacov a za ten čas ma veľa ľudí odsudzovalo a kritizovalo,“ povedala. „Priatelia a rodina prevracajú oči k nebesiam, vrhajú na mňa nesúhlasné pohľady a hovoria mi, že by som už mala prestať dojčiť. Hovoria, že je to pre mňa a moje dieťa škodlivé, že to, čo robím, je trochu sebecké, znepokojujúce alebo zvrátené. Ľudia sú šokovaní," priznáva.

Reke vysvetlila, že skúsila dcérku odstaviť, keď mala jeden rok, ale našla toľko úžasných dôkazov o tom, ako je materské mlieko plné živín, vitamínov a dokonca aj protivírusových a antirakovinových buniek, že pokračuje v dojčení, ktoré je podľa nej prospešné pre ňu, aj pre dieťa.

„Nemôžem ani povedať, koľko protilátok má materské mlieko. Dcérka sa tak dojčením vyhla prechladnutiu, ktoré sme s manželom mnohokrát mali,“ hovorí Reka. Dievčatko už konzumuje aj bežnú stravu, no materské mlieko je pre ňu zatiaľ nenahraditeľné.

 

Fotogaléria


Foto: Facebook, Instagram
Autor: © Zoznam/kch
Zdroj: dilymail.co.uk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia