Farba detskej izby ovplyvňuje budúcnosť: Toto je najlepšia voľba

Farba detskej izby ovplyvňuje
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2020-03-28 18:30:00 |

Dizajnéri zo spoločnosti moKee hovoria, že farba izby pre najmenších by mohla mať veľký vplyv na ich budúce vyhliadky - od osobnosti až po kariéru.

Keď sa rodičia odklonia od tradície jednoduchého výberu modrej pre chlapcov a ružovej pre dievčatá, môžu vraj urobiť veľa pre budúcnosť svojich potomkov, píše sa na sun.co.uk. Za najlepšiu voľbu označili odborníci čiernu farbu s množstvom prirodzeného svetla. Mala by sa však používať striedmo a miešať ju so svetlejšími tónmi. Dobrou správou je, že práve táto temná farba s veľkou pravdepodobnosťou vyprodukuje z vášho dieťaťa milionára.

Čo predurčuje deťom farba detskej izby

Čierna - „inšpiruje silu“ a je spojená s rozvojom obchodného ducha. Deti vyrastajúce v izbe tejto farby s množstvom doplnkov majú praktické myslenie, výbornú intuíciu vo finančnom svete, dokážu predvídať a kalkulovať.

Modrá - teplé a svetlé odtiene tejto farby podporujú pokoj a inšpirujú dieťa k tomu, aby riešilo aj vypäté situácie s prehľadom a bez emócií. Deti obklopené modrou si užívajú starostlivosť o ľudí, takže z nich môžu vyrásť výborní lekári alebo zdravotné sestry.

Ružová - podobne ako modrá ponúka pocity pohody, lásky a pokoja. Hodí sa do izby najmä deťom, ktoré sú náladové. Faktor dobrého pocitu by mohol rozvinúť do budúcnosti altruizmus a deti to bude ťahať k charite.

Žltá – túto farbu zvoľte, ak chcete, aby vaše dieťa bolo veselé. Odborníci však upozorňujú, že by ste ju mali používať striedmo. Fanúšikovia žltej si často užívajú život a milujú prácu vonku, čo znamená, že vaše dieťa sa môže rozhodnúť pre oblasť poľnohospodárstva alebo sa stať záhradníkom.

Sivá – je to skvelá neutrálna farba, ktorú môžete doplniť výrazným nábytkom. Je spojená s intuíciou a introspekciou, čo z nej robí dobrú voľbu pre začínajúcich spisovateľov a básnikov.

Biela – deti vyrastajúce v izbe tejto farby dokážu vidieť obe strany sporu a udržať si v rôznych situáciách chladnú hlavu. To ich predurčuje na povolanie sudcov alebo právnikov.  Netreba však zabúdať, že na stenách tejto farby je veľmi rýchlo vidieť každú špinu.

Zelená - podporuje učenie, tak buďte pripravení na to, že vaše potomstvo „pôjde za kariérou“. Táto farba evokuje pokoj a mäkkosť, čo pomáha dieťaťu cítiť sa uvoľnene, v súlade so svojím okolím.

Fialová - s touto farbou buďte opatrní, pretože môže dieťaťu vnucovať luxus. Často súvisí s tvorivosťou, takže do budúcna by mohla vaše dieťa predurčiť na prácu v marketingu alebo v tvorivom písaní.

Červená – vyvoláva emócie a vášeň. Touto voľbou vzbudíte v dieťati túžbu po pódiu a uznaní. Môže z neho vyrásť herec, tanečník či umelec.

Oranžová - táto farba vyvoláva veľmi príjemné pocity. Podporuje pohodu a rozvíja kamarátstvo. Dieťa bude v budúcnosti inklinovať k povolaniam spojeným s terapiou alebo deťmi.

Prečítajte si tiež:

Detská izba: Zle zvolená farba môže narobť veľa škody

Feng-šuej: 5 tipov na zariaďovanie detskej izby

Fotogaléria


Foto: gettyimages.com, asko-nabytok.sk, kik-textilien.sk
Autor: © Zoznam/hj
Zdroj: thesun.co.uk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia