Pri týchto strašidelných príbehoch detí vás zamrazí

Pri týchto strašidelných príbehoch
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2019-12-01 13:30:00 |

Mama, ktorá potratila, zostala omráčená, keď jej dcéra začala rozprávať o mŕtvom bračekovi a sestričke. A to je len jeden z mnohých príbehov...

Keď si deti nevedia začať nič lepšie, často skôr hovoria, ako myslia. To môže viesť k celkom zábavným, ale niekedy aj k úplne strašidelným rozhovorom. Možno aj vám sa stalo, že dieťa v predškolskom veku za vami prišlo so zvláštnym príbehom alebo vám rozprávalo o neviditeľnom kamarátovi,  s ktorým dokonca komunikuje. Ak vás to vystrašilo, nie ste sami, podobné zážitky majú mnohí rodičia.

„Je pravda, že existuje veľa príbehov o tom, ako deti videli duchov,“ hovorí profesorka psychológie na Texaskej univerzite Jacqueline D. Woolley. Podľa nej je to úplne normálne, deti v predškolskom veku si občas pomiešajú predstavivosť a realitu. Súvisí to s vývojom mozgu. Ako je však možné, že nám dokážu rozprávať o veciach, ktoré sa v minulosti naozaj stali alebo vidia ľudí z minulosti, však zostáva záhadou... Netreba sa však toho báť. Dokonca je možné, že aj my sme v detstve mali takéto zážitky, no časom sme ich vytesnili.

Dcérka spomínala svojich mŕtvych súrodencov, ale netušila o mojich potratoch

Lucia (34) si zvykla, že jej dcéra mala občas zvláštne nápady a prichádzala za ňou so zvláštnymi príbehmi, ale jeden ju naozaj šokoval. Nezabudnuteľná chvíľa nastala v momente, keď sa jej dcérka spýtala, či potom, keď zomrie, sa bude môcť hať so svojim bračekom a sestičkou. Lucia v minulosti prekonala dva potraty, nikdy však o nich nehovorila pred dcérou, takže tá nemohla o nich tušiť.

„Mami, kedy zomriem?“ spýtalo sa jej dievčatko jedného dňa.

„Ó, to bude za veľmi dlhý čas, až keď budeš stará. Prečo?“ opýtala sa naspäť.

„Pretože môj braček a sestrička čakajú na to, až sa prídem s nimi hrať,“ odpovedala dcérka...

Luciu riadne zamrazilo, doteraz nechápe, ako je možné, že dcérka o potratených deťoch vedela

 

Dcéra si myslí, že v našej kuchyni žije cudzinec

Dvojročná dcérka Anny (30) je presvedčená, že s nimi v kuchyni žije muž.

Pri sledovaní jedného programu v televízii Annina dcéra zrazu povedala: „Vyzerá úplne ako Nočný muž.“ Keď sa jej spýtala, kto to je, dcérka bez rozmýšľania odvetila, že predsa „to je ten ujo, ktorý žije v našej kuchyni a niekedy v noci sa s ním chodím rozprávať.“

 

Moja dcéra vedela, že som tehotná ešte predtým, ako som si urobila test

Iná mama – Erika (28) hovorí o tom, ako sa snažila otehotnieť, no ešte netušila, že sa to konečne podarilo. Jej štvorročná dcéra však trvala na tom, že je tak „trochu tehotná“ a budú mať chlapčeka Erika to nebrala vážne, no o dva dni sa stalo niečo čudné. Urobila si tehotenský test a ten bol pozitívny. O pár mesiacov naozaj porodila chlapčeka...

 

Dcéra tvrdí, že si pamätá na svojich ďalších rodičov, ktorí „ochoreli a zomreli“.

Ďalšie malé dievčatko doma často rozprávalo o svojich rodičoch z minulých životov - a o pochmúrnych spôsoboch, ako zomreli. „Moja päťročná dcérka neustále hovorí o svojom akoby minulom živote. Tvrdí, že mala mnoho ďalších rodín. Jedna mamička jej zomrela, potom ochorel aj otecko a nechal ju pred dverami, aby si ju niekto zobral. Ďalšia mama zase vraj zomrela tak, že spadla zo strechy. Jedného dňa sme práve prechádzali cez rušnú ulicu, ona sa zastavila, rozhliadla sa okolo seba a povedala, že jedného jej otca práve tu zrazilo auto. Niekedy sa v noci zobudí, vzpriamene sa posadí, smeje sa a vedie rozhovory. Bojím sa jej, naozaj z nej ide niekedy strach“ prezradila 25-ročná Amy.

 

Syn videl niekoho z minulosti

„Raz sme boli na návšteve na farme kamarátky Donny. Kým my sme sa rozprávali v kuchyni, môj 4-ročný syna behal po celom dome, až kým neprišiel za nami so správou, že hore na schodišti plače malé dievčatko a nijako ho nevie utíšiť. Donna sa zasmiala, že má bujnú fantáziu, no jej mama, ktorá tam s ňou žije, úplne zbledla. Presne to isté jej totiž v detstve často hovorievala práve Donna, no žiadne reálne dievčatko nikdy nenašli. Keď nás môj syn viedol hore, presne vedela, na ktoré miesto ukáže. Donna si to nepamätala. Nechápem, čo to mohlo znamenať, ale po celom tele som cítila zimomriavky,“ zverila sa so svojím strašidelným príbehom mama Lara (30).

 

Dcérku v noci navštevoval mŕtvy dedko

„Keď mala moja dnes už dospelá dcéra 3 roky, začala nám hovoriť, že ju niekedy v noci zobudí muž, ktorý ju šteklí na nohách,“  rozpráva ďalšia mama, 50-ročná  Suzan. „Vždy sme si mysleli , že sa jej to len sníva, až kým sme v jej svadobný deň náhodou nenarazili na fotku mojich starých rodičov. Dcéra ich nikdy predtým nevidela. Keď fotku zbadala, namierila prst na môjho dedka a povedala: ´Toto je on! To je ten muž, ktorý mi chodil štekliť nohy.´ Strašidelné na tom je, že dedko zomrel, keď som ja mala 6 rokov,“ dodáva Suzan.

Prečítajte si tiež:

Hororové príbehy pestúnok

Tieto tri strašidelné príbehy sa stali v piatok 13-teho

Fotogaléria


Foto: gettyimages.com
Autor: © Zoznam/hj
Zdroj: mirror.co.uk, washingtonpost.co.uk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia