Táto vianočná reklama roztápa srdcia: Kamarátstvo je najviac

Táto vianočná reklama roztápa
Ilustračné foto
Zdroj: YouTube
2019-11-20 00:30:28 |

Vonku to tak síce nevyzerá, no Vianoce sa k nám už opäť nenápadne vkrádajú. Jedným zo znakov je je aj vianočná reklama obchodného reťazca John Lewis.

Ich vianočné reklamy patria každoročne k najdojímavejším. Tento rok vsadili na príbeh o dievčatku Ave a jej kamarátovi, drakovi Edgarovi, ktorý vďka nej pochopí skutočný význam Vianoc.  

Príbeh je založený na tom, že drak nemôže udržať na uzde svoje vzrušenie z Vianoc, čo má za následok úplnú katastrofu zakaždým, keď sa ukáže ostatným ľuďom žijúcim v ich historickej dedine. Keď sa Edgar a Ava pripoja k skupine detí, aby postavili snehuliaka, Edgar sa pokúsi prilepiť mrkvu na chladnú snehovú guľu, no jediné čo dosiahne je to, že sa celý snehuliak roztopí. U detí namiesto radosti zavládne smútok.

V ďalšej scéne sa dedinčania veselo korčuľujú pod sviežou zimnou oblohou, no Edgarova prítomnosť opäť vedie k deštrukcii. Z ľadu je razom masa blata a je po korčuľovačke.

Tretia šanca na nápravu prichádza, keď sa dedinčania zhromaždia na dedinskom námestí, aby spolu obdivovali nádherne vyzdobený vianočný strom a pekné svetielka. Edgar sa pri pohľade na tú nádheru opäť neovládne a svojím ohnivým dychom stromček aj s ozdobami spáli.

Nešťastný Edgar, ktorému už je zo všetkého do plaču, utečie z dediny a zamkne sa doma, aby nespôsobil ďalšiu katastrofu. Vyzerá to tak, že na Vianoce zostane sám.

Kamarátka Ava je napriek všetkým katastrofám odhodlaná darovať Edgarovi Vianoce, na ktoré sa tak veľmi teší a zaklope na jeho dvere aj s darčekom v ruke.

Posledná scéna reklamy ukazuje dedinčanov na každoročnej vianočnej hostine, na ktorej sa stoly prehýbajú pod váhou jedla. Vtom vojde Ava a poľnicou oznámi príchod svojho kamaráta Edgara. Keď ho dedinčania zbadajú, rýchlo sa schovávajú po stoly, lebo Edgarove nozdry sú od vzrušenia opäť žeravé. Tentokrát to však nekončí žiadnou katasrofou, zrazu sa drakovi v rukách objaví vianočný puding, ktorý jemne zapáli a Vianoce sú zachránené. Reklama končí výzvou: „Ukáže im, ako vám na nich záleží.“ Nakoniec sa teda aj Edgar dožil toho vysnívaného dňa a Vianoce si užíva v spoločnosti všetkých dedinčanov.

Reklama bola vytvorená v spolupráci s reklamnou agentúrou adam & eveDDB, ktorá stála aj za prvou dojímavou reklamou obchodného reťazca v roku 2011, ktorá priniesla príbeh malého chlapca nevediaceho sa dočkať Vianoc.

Šéf londýnskej agentúry Richard Brim prezradil, že než vybrali za svoju tohtoročnú hviezdu draka Edgara, prelúskali sa 400 scenármi. Malú Avu stvárnila 10-ročná školáčka Ruby Dailly, ktorá pochádza z Glasgowa a vybrali ju spomedzi tisíciek detí. Príbeh jej priateľstva s drakom, ktorý nechtiac všetko ničí, hovorí nielen o Vianociach, ale aj o sile kamarátstva. A to je v predvianočnom období presne ten odkaz, ktorý všetci potrebujeme.

Prečítajte si tiež:

Darujte nepotrebného macíka, niekomu urobíte krajšie Vianoce

10 vedecky overených tipov, čo robí dieťa šťastnejším

 

 

Fotogaléria


Foto: YouTube
Autor: © Zoznam/hj

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia