Dcéra môjho brata je možno moja: Mám mu to povedať?

Dcéra môjho brata je
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2019-11-18 12:30:47 |

Peter, ktorý mal pred rokmi pomer s manželkou svojho brata Grega, rieši morálnu dilemu. Po tom, ako žena zomrela na rakovinu, mal by mu o tom povedať.

Z dievčatka, ktoré Ellie priviedla na svet, je dnes už veľká slečna. Nie je však úplne jasné, kto je vlastne jej otcom. Buď Greg alebo Peter, ktorý sa zo svojej morálnej dilemy vyrozprával na sociálnej sieti Reddit. So švagrovou mal intímny styk krátko po tom, ako sa vydala za jeho brata. V tom čase však mala samozrejme pravidelný pohlavný styk aj s manželom. Keďže s Petrom išlo o jednorazovú záležitosť a nidy viac spolu nič nemali, dohodli sa, že Gregovi to nepovedia, lebo by ho to „zničilo“. Obom však bolo jasné, že dievčatko, ktoré sa narodilo, môže byť rovnako Gregovo, ako aj Petrovo. 

Ellie udržala tajomstvo až do svojej smrti, no veľmi ju trápilo, že muža podviedla. Chcela odísť z tohto sveta s čistým svedomím, no nenašla v sebe silu priznať mu pravdu. Požiadala preto Petra, aby to po jej smrti určite urobil. Považovala to za veľmi dôležité. „Sľúbil som jej to,“ napísal. Peter chce jej posledné želanie splniť, no keď vidí, ako Grega odchod milovanej ženy zlomil a učí sa s tým vyrovnať, nevie sa k tomu odhodlať. Je mu jasné, že by tým uštedril súrodencovi ďalšiu obrovskú ranu. „Stále som mu to nepovedal a nemyslím si, že to niekedy dokážem urobiť,“ priznáva. Berie ohľad najmä na Grega, ktorý je od manželkinej smrti depresívny a takáto informácia by zničila nielen vzťah medzi bratmi, ale aj Grega ako takého.

„Po všetkých stránkach je to jeho dieťa. On je ten, kto ju vychoval a sú na seba naviazaní. Najmä od smrti Ellie si myslím, že by bolo kruté povedať mu, že jeho dcéra nemusí byť jeho. Na druhej strane som Ellie sľúbil, že mu to poviem, a ak ide o moje dieťa, asi by bolo lepšie, keby sa to dostalo von,“ rieši Peter morálnu dilemu, s ktorou sa zveril na sociálnej sieti.  

Väčšina ľudí, ktorí sa k príspevku vyjadrili, mu radia, aby to nikdy bratovi nepovedal a toto tajomstvo si „zobral do hrobu“.  

„Neexistuje absolútne dôvod, aby ste túto záťaž prenášali na svojho zničeného brata,“ píše sa v jednom komentári. „Vy aj váš brat nesiete v sebe rovnaké gény, takže nie je vôbec dôležité aby to vedel napríklad pre zdravotné dôvody,“ pripomína sa v ďalšom. „Ten chlap vychovával svoju dcéru po celý čas. Je to jeho dieťa. A on je jej otec,“ znie ďalší komentár. „Zničíš rodinu. Nehovor to,“ vyzýva ho iný komentujúci. „Mali by ste sa hanbiť za to, čo ste urobili, ale nemali by ste ničiť nevinných ľudí pre nejaký prísľub pred smrťou,“ myslí si ďalší.

Prečítajte si tiež:

Máte jedno z týchto 6 zamestnaní? Hhrozí vám rozvod

Sedem varovných signálov, že v manželstve máte problém

 

Fotogaléria


Foto: gettyimages.com
Autor: © Zoznam/hj

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia