Takto vyzerá budúcoročná TOP desiatka mien vo svete

Takto vyzerá budúcoročná TOP
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2019-11-08 08:00:49 |

Webová stránka s detskými menami Nameberry zverejnila svoje predpovede na najobľúbenejšie mená budúceho roka. Niektoré sú naozaj zaujímavé.

Výber mena pre dieťa nie je jednoduchou záležitosťou a mnohé páry sa s touto síce príjemnou, no neľahkou úlohou, riadne potrápia. Chceme, aby sa dieťa s menom stotožnilo, aby bolo možno tak trochu originálne, no na druhej strane zase nie príliš, niekto hľadá to najkrajšie medzi tradičnými menami, iní rodičia siahnu po úplne netradičnom. Každý má svoje dôvody a svoj pohľad na túto otázku a naozaj nie je potrebné, aby to riešilo široké príbuzenstvo, kamaráti či nebodaj úplne cudzí ľudia niekde na sociálnej sieti.

Ak sa vám páčia tradičné mená, nech sa páči, vyberte si spomedzi nich, ak vám lepšie znejú cudzokrajné, pohľadajte medzi nimi, ak vám srdce piští po úplne netradične pomenovanom dieťati, je zase len na vás, ak sa tak rozhodnete. Dôležité je, aby sa s menom cítil dobre najmä jeho majiteľ a keď si zvykne na Sandokana Mrkvičku, naozaj nie je dôvod to riešiť. V prípade, že to rodičia „prepískli“ a dieťa pre neobvyklé alebo až príliš „obyčajné“ meno čelí posmeškom od spolužiakov a podobne, lepšie je požiadať o zmenu mena, čo nie je dnes žiadnym problémom.

Na Slovensku sa v posledných rokoch na vrchných priečkach umiestňujú medzi dievčatami mená Sofia, Viktória, Natália, medzi chlapčenskými patria k najobľúbenejším Jakub, Samuel a Martin. Na popredné priečky sa pomaly, ale iste šplhajú Hany u dievčat a Oliverovia u chlapcov.

Ak v súčasnosti aj vy zápasíte s výberom mena pre potomka, možno vám pomôže predpoveď americkej internetovej stránky Nameberry na budúci rok, v ktorej nájdete mená, s ktorými sa najviac ráta. Mnohé z nich majú svoj ekvivalent aj v slovenčine a je len na vás, či vám lepšie znie cudzokrajná alebo slovenská verzia.

K prekvapeniam v predpovedi patrí meno Pearl (Perla), ktoré podľa portálu patrilo medzi top 100 od roku 1880 až do polovice dvadsiatych rokov 20. storočia, kedy začalo klesať. Štatistiky z posledných rokov však ukazujú, že sa rýchlosťou blesku derie opäť dopredu a zdá sa, že v budúcom roku bude patriť medzi favoritov. Samozrejme, nechýbajú mená inšpirované menami celebrít, takže pribúda stále viac detí s menami Reese (Reese Witherspoon) a Billie (Billie Eilish). Zaujímavosťou je, že obidve sa používajú pre ženy aj mužov.

Očakávané najpopulárnejšie dievčenské mená v roku 2020. 

1. Adah (4.12., kalendár USA )

2. Reese (30.7., kalendár USA)

3. Mika (29.9., fínsky kalendár)

4. Paisley

5. Amina (10.7., v rozšírenom slovenskom kalendári)

6. Teagan

7. Nova

8. Aura (10.3., fínsky kalendár)

9. Pearl (29.3., kalendár USA)

10. Billie (25.6., kalendár USA)

 

Očakávané najpopulárnejšie chlapčenské mená v roku 2020

1. Austin (28.8., kalendár USA)

2. Alva (11.2., kalendár USA)

3. Acacius (8.5., španielsky kalendár)

4. Tate (11.10., kalendár USA)

5. Diego (26.3., španielsky kalendár)

6. Easton (8.7., kalendár USA)

7. Lucius (5.3., v rozšírenom kalendári na Slovensku)

8. Cash

9. Ash (8.2., nórsky kalendár)

10. Luca (13.12., maďarský kalendár)

Niektoré mená sú oficiálne uznané vo viacerých krajinách, iné sme nenašli v žiadnom kalendári. Pri výbere mena nezabudnite premýšľať aj nad tým, ako bude zmieť spolu s priezviskom.

Prečítajte si tiež:

Prečítajte si, čo o vašej rodine prezrádza priezvisko

Písmená a čísla: Aj toto sa môžete o sebe dozvedieť

 

 

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/hj
Zdroj: mirror.co.uk, gettyimages.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia