Príbeh zo života: Lekári odporučili potrat, no Ivy sa narodila

Príbeh zo života: Lekári
Ilustračné foto
2019-10-09 11:30:29 |

Vanessa McLeod prežívala svoje druhé tehotenstvo. Veľmi túžila po štvorčlennej rodinke. Všetko sa zdalo byť v poriadku až do momentu...

„Mala som schôdzku s pôrodnou asistentkou," spomína si Vanessa. „Pamätám si, že ultrazvuk trval nekonečne dlho. Nôžky dieťaťa boli prekrížené a pohlavie sa nedalo určiť. Všetci sme komentovali jej rozkošné prstíky na nohách. Po ultrazvuku mi pôrodná asistentka povedala, že zistili isté nálezy, ktoré síce sú zlučiteľné so životom, no život dieťaťa bude zložitý,“ spomína Vanessa. Bola približne v 19. týždni tehotenstva, jej manžel bol mimo mesta a jej nenarodené dieťa bolo v nebezpečenstve.

Keď vošla s mamou a sestrou do ordinácie pôrodnej asistentky, vypočula si správy, ktoré ju veľmi desili. „Chcem si nechať moje dieťa,“ šepkala Vanessa. „Ten malý drobček vo mne je súčasť mňa, je to časť môjho bytia. Nechcem ho stratiť. V tom okamihu som cítila, že zvládnem čokoľvek, okrem straty môjho dieťaťa,“ hovorí Vanessa. 

Správy o zdravotnom stave dieťatka boli zlé. Bola tu možnosť rázštepu pery, možných problémov so srdiečkom a najmä nemala ruky ani predlaktia. Prvé dva zdravotné problémy sa dali vyriešiť, no tretia správa bola šok.

Lekári navrhovali ukončenie tehotenstva s tým, že kvalita života dieťaťa bude veľmi zlá. Ale Vanessa vedela, že to nemôže a nechce spraviť. A reakcia manžela? Bol striktne proti potratu. Zhodli sa na tom, že dieťatko si nechajú a pripravia mu najlepší možný život, aký sa bude dať.

Princezná Ivy prišla na svet štyri týždne pred plánovaným termínom pôrodu. S hendikepom statočne bojuje a darí sa jej veľmi dobre. Jej rodičia a staršia sestra ju nadovšetko milujú. „Nie je to Ivy, kto ma potrebuje. Ja potrebujem ju, pretože dopĺňa mňa aj moju rodinu,“ hovorí Vanessa.

Od chvíle, keď sa Vanessa s Ivy vrátili domov z pôrodnice, všetko je krásne. Ivy spĺňa všetky svoje medzníky včas. „Priala by som si, aby som mohla poslať jej videá lekárovi, ktorý navrhol jej smrť. Priala by som si, aby dotyčný lekár videl jej neuveriteľne krásny úsmev. Keď sa usmeje, rozsvieti sa nielen jej tvárička, ale aj celá miestnosť. Želám si, aby lekár počul jej magický smiech,“ vyznala sa Vanessa.

Maličká Ivy bude mať 8 mesiacov a rodina nepochybuje o tom, že sa rozhodli správne. A skutočnosť, že manžel a manželka, mama a otec dospeli k tomuto rozhodnutiu spoločne z nich robí najsilnejšiu rodinu plnú lásky. „Keď som Ivy držala v náručí, vedela som, že si ma vybrala za mamu a okamžite som sa zamilovala. Na reči ľudí kašleme. Naše dievčatko je krásne, a keď to preženiem, deti s ručičkami nám teraz prídu zvláštne. Pre nás je proste normálne bábätko Ivy. Je balzamom na dušu a všetky ​​minulé rany sa zahojili," doplnila Vanessa.

Niektorí ľudia majú modré oči, iní zelené. Niektorí majú blond vlasy, iní hnedé. Niektorí ľudia sa rodia s rukami, iní bez nich. Bez ohľadu na to, kto akí sme, život má zmysel a hodnotu.

Prečítajte si tiež:

Toto je bomba: O ruku ju žiadal veľakrát, ona o tom ani netušila

Chlapec poslal balík neznámemu dievčaťu: Toto nikto nečakal

 

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/kch
Zdroj: happiest.net, lovewhatmatters.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia