Malú Oliviu takmer pripravilo o život obľúbené ovocie

Malú Oliviu takmer pripravilo
Ilustračné foto
Zdroj: foto: Facebook/Laura Lou Chambers
2019-08-16 00:30:10 |

Stačila malá chvíľa a dcérka maminy Laury Lou z Nottingamu mohla byť mŕtva. Stačilo, že nešťastne prehltla bobuľu hrozna.

Niekedy nám ani len nenapadne, že stačí naozaj banalita a život sa môže od základov zmeniť. Laura sa rozhodla v ten deň doma poupratovať a tak synovi Oskarovi a dcérke Olivii pripravila do misky desiatu v podobe pár celozrnných sušienok a niekoľkých bobúľ hrozna. „Pomyslela som si, malá má takmer päť, nikdy doteraz sa jedlom nedusila, tak som jej dala misku a ponáhľala som sa dokončiť upratovanie domu,“ napísala na Facebooku. Bolo to po prvýkrát v živote, keď bobule nerozrezala na polovice ako vždy predtým.

„Malá išla so svojou miskou hore schodmi, aby pokračovala v hre so svojím starším bratom a ja som vysávala. Ani neviem prečo som po chvíľke vysávač vypla a vtedy som začula ten divný zvuk. Hneď som vedela, čo sa deje. Bežala som k nej. Nemohla dýchať,“ opisuje hrozné chvíle. „Dala si do úst hrozno, chcela som prehltnúť a ono sa jej v krku zakliesnilo. Chytila som ju a udrela silno medzi lopatkami. Jej pohľad bol sklený a pery modré,“ priblížila. Po ďalšom manévri našťastie dievčatku vyletelo hrozno z úst a preletelo cez miestnosť. „Teraz tu ležím, pozorujem ako spí, väčšinu noci som preplakala. Srdce ma bolí, keď sa pozriem na jej hruď, kde sú stále otlačené nechty, ako si silno stláčala krk. PROSÍM, PROSÍM, aby toto bolo varovaním pre všetkých rodičov. Môj život sa včera večer takmer navždy zmenil pre moju nedbanlivosť,“ apeluje.

„Môže sa to stať aj s párkami,“ napísala v komentároch ďalšia z mám. Ako pripomenula, práve párky a hrozno sú dvomi potravinami, ktorými sa deti najčastejšie dusia.

Prečítajte si tiež:

Tieto populárne jedlá pre deti patria k najnebezpečnejším

Dieťa na posteli? Nešťastná mama pred tým varuje

Fotogaléria


Foto: Facebook/Laura Lou Chambers
Autor: © Zoznam/hj

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia