Deti s mentálnym postihnutím si užili deň plný športu

Deti s mentálnym postihnutím
Ilustračné foto
2019-06-13 20:10:37 |

V rámci júnového Metlife Dňa Mladých športovcov Špeciálnych olympiád si vyše 70 detí s mentálnym postihnutím užilo v hlavnom meste predpoludnie plné radosti z pohybu.

Program Mladí športovci v posledných dvoch rokoch prebudil záujem o pravidelný pohyb hlavne u detí od 2 do 12 rokov, Špeciálne olympiády dodali športové pomôcky viac ako 40 špeciálnym materským a základným školách na celom Slovensku.

Júnový Metlife Deň Mladých športovcov Špeciálnych olympiád je už pravidelnou aktivitou, ktorou športová organizácia predstavuje svoj projekt s unikátnym systémom cvičení, ktoré  odhaľujú, aký šport deťom s mentálnym postihnutím vyhovuje. Vďaka tomu sa môžu následne stať súčasťou rodiny Špeciálnych olympiád a zapájať sa do národných, ale aj medzinárodných súťaží.

Uvedomujeme si, aké dôležité je približovať šport a pravidelný pohyb deťom od útleho veku. Sme radi, že do programu Mladí športovci sa zapája čoraz viac mladších detí . Snažíme sa ich motivovať aj športovými pomôckami, ktoré sme dodali už 40 špeciálnym materským a základným školám na celom Slovensku,” hovorí Národná riaditeľka Špeciálnych olympiád Eva Gažová. Deti si počas dňa vyskúšali hod lopty do basketbalového koša, hod penovým oštepom či beh cez prekážky.

Podujatie svojou účasťou aj olympionici Nicole Rajičová a Ladislav Škantár. ,Každý má chuť víťaziť a deti obzvlášť, dnes nám to všetkým ukázali, ako sa z každého výkonu tešili. Śport nás všetkých spája, dáva nám šancu zabudnúť na bežné starosti a dokáže nabiť maximálne pozitívnou energiou. Rád som sem prišiel,” zhodnotil  vodný slalomár Ladislav Škantár. ,,Je to veľmi dôležité, aby sa organizovali takéto podujatia, na ktorých môžu deti s mentálnym postihnutím aktívne, ale aj zábavne tráviť čas. Bolo vidieť, ako si to tu dnes užili a bol to aj pre mňa skvelý zážitok,” dodala krasokorčuliarka Nicole Rajičová.

 

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia