Mama si všimla na synovej ruke toto, zachránila mu život

Mama si všimla na
Ilustračné foto
Zdroj: foto: Facebook/Alexandra Ruddy
2019-06-12 00:30:43 |

Stačilo málo a osemročný Ewan už nemusel byť so svojou rodinou. Našťastie, mamina intuícia a pocit „niečo sa mi nezdá“ nedovolili osudu pripraviť ho o život.

Alexandra Ruddy (41) z Jersey zachránila synovi život tým, že si všimla červenú škvrnu na Ewanovej ruke, ktorá sa mu utvorila po tom, ako si urobil škrabanec na ruke počas školského výletu. Išlo o príznak sepsy, ktorá ho mohla stáť život.

Je veľmi pravdepodobné, že len málo rodičov by urobilo to čo Alexandra a išli by s takýmto niečím cez víkend na pohotovosť. Ani ona by to neurobila, keby si nespomenula na fotku syna jej kamarátky, ktorú zdieľala pred dvomi rokmi. Ten tiež po zranení dostal sepsu a na poslednú chvíľu mu zachránili život... Ako Alexandra hovorí, možno aj jej fotka pomôže niekomu pri správnom rozhodnutí, preto ju zdieľala na sociálnych sieťach.

Priznáva, že sa cítila „trochu hlúpo“, keď sa so synom vybrala cez víkend k lekárovi s červenou škvrnou na ruke, ale intuícia jej nedala nechať to tak. Urobila dobre, lebo lekár mu diagnostikoval sepsu. Hneď dostal antibiotiká, ktoré vďaka tomu, že sa otrava nestihla rozšíriť, výborne zaúčinkovali.

Ewan sa poranil na školskom výlete týždeň pred stanovením diagnózy. „Ranu som mu doma vyčistila a snažila som sa dosiahnuť, aby ju udržiaval v čistote. Je to však 8-ročný chlapec. Nezdala sa mi infikovaná, ale trochu sa zväčšila. Včera mi cestou na pláž ukázal ruku. Nepáčilo sa mi, keď som si všimla, že mu od zápästia červená žila. Skontrolovala som ju aj na lakti – to isté. I keď som sa cítila trochu hlúpo, rozhodla som sa ho zobrať na pohotovosť,“ opísala Alexandra. Teraz je šťastná, že tak urobila. „Bola to otrava krvi/sepsa. Nie niečo, s čím by ste mohli čakať až do pondelka, keď bude váš lekár v ordinácii,“ pripomenula. „Všimnite si, červená čiara sa ťahá od rany pozdĺž žily. Dúfam, že tento môj príspevok môže pomôcť niekomu tak, ako mne teraz pomohol príspevok mojej kamarátky spred 2 rokov,“ dodala.

Prečítajte si tiež:

I keď jej "tichý vrah" vyal obe nohy, ale život si zobrať nenechala

Stačili dve hodiny a bábätko bojovalo o život

 


Foto: Facebook/Alexandra Ruddy
Autor: © Zoznam/az
Zdroj: mirror.co.uk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia