Trieska v prste: Takto ju ľahko vytiahnete

Trieska v prste: Takto
Ilustračné foto
Zdroj: photl.com
2021-08-05 00:30:00 |

Trieska v malom pršteku, to je teda riadna katastrofa. Špárať sa v ňom ihlou je stres nielen pre dieťa, ale aj pre rodiča. Existuje aj lepší spôsob.

Niekedy sa trieska dokáže zapichnúť pod pokožku tak, že pinzeta nepomáha. Vtedy neraz nastupuje ihla a sĺz nie je konca kraja. Ešte pred tým, než pristúpite k takémuto postupu, vyskúšajte trik so striekačkou z detského sirupu proti teplote či kašľu. 

Postup je jednoduchý. Striekačku priložte čo najpresnejšie na miesto, kde je trieska zapichnutá, pritlačte ju na prst, aby sa do nej nenasával vzduch a prudko potiahnite. Vznikne podtlak, ktorý triesku vytiahne.Podľa rodičov, ktorí túto techniku použili, stačí trochu cviku a na slzy razom zabudnete.

Ďalšou z možností je použiť lepiacu pásku. Mali by ste vybrať silne priliehavú a kúsok z nej nalepiť na miesto, kde je trieska. Potom ju odlepujte v protismere ako je trieska zapichnutá. Páska sa prilepí na koniec triesky a ak ju nevytiahne úplne, aspoň ju posunie. Máte väčšiu šancu vytiahnuť ju potom pinzetou.

Osvedčeným pomocníkom je sóda bikarbóna. Nasypte jej trochu do misky, pridajte vodu a vymiešajte hustú kašu. Tú naneste na miesto, kde je trieska a prelepte leukoplastom alebo obviažte. Počkajte pár hodín. Ak sa trieska nevysunula, pridajte viac pasty a opäť prelepte. Možno sa to na prvý pohľad nezdá, ale sóda bikarbóna by mala pomôcť dostať triesku z prsta.

Podobným spôsobom možno použiť aj banánovú šupku z vnútornej strany či kúsok zemiaka. Stačí priložiť na postihnuté miesto, prelepiť alebo previazať a pár hodín počkať, Trieska by sa mala yvsunúť aspoň toľko, aby ju bolo možné zachytiť pinzetou. 

Vždy, ešte predtým, než začnete triesku vyťahovať, postihnuté miesto umyte vlažnou vodou, znížite tak riziko infekcie. Osušte papierovou utierkou. 

 

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia