Táto tmavá škvrna v ústach dcéry mamu riadne vydesila

Táto tmavá škvrna v
Ilustračné foto
Zdroj: foto: facebook/ darian depera
2019-06-05 00:30:17 |

Keď sa mladá mama Darian Depreta minulý týždeň hrala s niekoľkomesačnou dcérkou Bellou, všimla si niečo zvláštne: na hornom ďasne dievčatka bola veľká tmavá škvrna!

„Snažila som sa ju zotrieť, aby som zistila, či to pôjde, ale nešlo,“ napísala dvojnásobná mama zo Severnej Karolíny na Facebooku. V panike hneď volala svojmu partnerovi, mame aj najlepšej kamarátke. Nijako ju neupokojili, tak zavolala lekárovi. Našťastie, Bellu mohol zobrať už o 30 minút, tak Darian neváhala a vybrala sa s dcérkou za odborníkom.

Zlovestná škvrna mohla znamenať kadečo zlé. Vystrašenej mame napadlo, že môže ísť o modrinu alebo možno o  alergickú reakciu, no nezdalo sa jej to. Samozrejme, ako správna mama-panikárka si začala predstavovať omnoho vážnejšie diagnózy, ako napríklad nekrotickú ranu, v ktorej odumierajú bunky a preto tkanivo stmavlo. 

„Zdravotná sestra, ktorá sa pozrela Belle do úst povedala, že nič podobné ešte nevidela,“ opisuje ďalej Darian na sociálnej sieti. Dokonca ani lekár nevedel určiť, o čo ide a odporučil ďalšie vyšetrenie u dvoch špecialistov. Podľa neho by mohlo ísť o materské znamienko, no nebol si tým istý. Táto teória sa mame veľmi nezdala, lebo taký veľký útvar v ústach dcérky by si všimla aj skôr.

Vrásky na čele narobila škrvna aj špecialistom, ktorí sa k žiadnej diagnóze nedopracovali. „Poukázala som na to, že okraje škvrny trochu blednú a Bella sa ich snaží odlupovať,“ vysvetlila Darian ďalej v príspevku. A vtedy lekárom svitlo. Tmavá škvrna nebola žiadnou malígnou abonrmalitou, ale iba kúskom mäkkého vlhkého kartónu prilepeným na podnebí dieťaťa. Bella sa totiž práve nachádza v období, keď vloží do úst a ožužle asi všetko, čo vidí. Ukázalo sa, že tentokrát išlo o kúsok lepenky zo škatule, z ktorej vytiahli novú umývačku riadu. Kým ju mamina odniesla, Belle sa podarilo „ukoristiť“ aspoň kúsok a vložiť do úst.

„Zdroj toľkých starostí a strachu, ktorý sa našťastie stal symbolom radosti, úľavy a veselosti,“ napísala k fotke, ktorú pridala na Facebook. U spomínaného doktora sa už podľa vlastných slov neukáže, lebo by sa prepadla od hanby. Ako opísala, keď zistila, že Bella nemá v ústach žiadnu smrteľnú škvrnu, striedavo plakala a smiala sa. No, museli to byť naozaj zmiešané pocity :))

Prečítajte si tiež:

Zdravie detí: Päť normálnych, no pre rodičov alarmujúcich signálov

6 vecí, o ktorých by ste mali vedieť pred tým, ako sa stanete rodičom

Fotogaléria


Foto: Facebook/Darian Depreta
Autor: © Zoznam/az
Zdroj: sciencealert.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia