Neverili by ste, že toto princ George naozaj robí

Neverili by ste, že
Ilustračné foto
2019-06-03 12:30:57 |

Predstava, že potomkovia kráľovskej rodiny nemusia nič robiť, akurát sa učiť etiketu a vystupovať na verejnosti, nie je celkom správna. Robia aj úplne bežné veci.

Samozrejme, keď sa raz narodíte do kráľovskej rodiny, váš život nemôže byť rovnaký ako život tých, ktorí sa narodia inde. Neznamená to však, že ste nadľudia alebo iní ako ostatní. Len jednoducho vás vychovávajú inak. Na jednej strane máte o nejaké tie starosti menej, na druhej sú zase záväzky, ktorými si iní hlavu lámať nemusia. Vojvoda a vojvodkyňa z Cambridge, William a Kate, sa preto snažia svoje tri deti vychovávať tak, aby rodinu raz dôstojne reprezentovali. A k tomu patria aj povinnosti. Už do malička ich vedú k pomoci v domácnosti, i keď reálne to naozaj nepotrebujú, lebo majú dosť personálu. Niektoré činnosti však členovia urodzenej rodiny s radosťou robia sami.

Na verejnosti vždy dokonale upravenú Kate by ste napríklad našli v záhradke a William nemá problém nosiť nákupy. Zamestnanci supermarketu Waitrose prezradili, že keď im pred pár dňami doručili objednaný nákup do vidieckeho sídla Norfolk v Anmer Halle, k dodávke spolu s Williamom prišiel aj päťročný George a pomáhal s nosením nákupu. Nebolo to však po prvýkrát. „George je vždy zvlášť nápomocný a je to on, kto sa vždy pýta, čo môže odniesť. Je to veľmi zvedavé dieťa. Dávajú mu ľahšie tašky. William tak jasne ukazuje, že chce, aby bol jeho syn slušný a nápomocný,“ uviedol zdroj zo supermarketu pre britský denník The Sun. Všetkým tak dáva najavo, že ani nakupovanie nie je pod úroveň budúceho kráľa.

Vidno, že rodina sa snaží žiť v rámci možností čo najbežnejší život, veď v minulosti zachytili v obchodoch siete Waitrose aj Kate, ktorá si sama nakovala. Neskôr zobrala som sebou niekedy tiež deti.

Na titulky novín sa dostala aj v decembri, keď si ju 22. decembra učiteľka Sarah Danielsová (43) všimla v diskontnej predajni The Range. Ako vtedy povedala, zostala úplne ohromená, keď zbadala v sekcii umeleckých predmetov a remesiel Kate s malým Georgom a Charlotte. Neskôr sa presunuli do oddelenia Záhrada a voľný čas a neobišli ani sekciu s hračkami, kde George prejavil záujem o „dinosaurí sliz“.

Jednoducho, naučiť sa „obyčajné“ veci je dôležité aj pre kráľovských potomkov. Rovnako tak je dôležité ovládať etiketu, lebo jeden nikdy nevie, kde sa raz v živote ocitne. Stačí sa pozrieť na takú Kate Middleton či Meghan Markle, z ktorých ani jedna nemá urodzený pôvod a dnes sa obe hrdia titulom vojvodkyňa.

Viesť deti k domácim prácam je dôležité aj podľa odborníkov. Pomoc v domácnosti totiž ovplyvňuje život človeka v dospelosti. Ako sa hovorí, čo sa za mladi naučíš, v starobe akoby si našiel...

Prečítajte si tiež:

Žiaci si upratujú tiredy aj toalety sami: Dôvod je neuveriteľný

10 vecí, ktoré sa deti potrebujú naučiť v detstve

 

 

 

 

Fotogaléria


Foto: Instagram/kensingtonroyal
Autor: © Zoznam/az
Zdroj: thesun.co.uk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia