Na rozkošných snímkach princ Louis po prvýkrát po svojich

Na rozkošných snímkach princ
Ilustračné foto
Zdroj: foto. Instagram
2019-05-20 13:55:19 |

Deti princa Williama a vojvodkyne Kate navštívili prestížnu výstavu Chelsea Flower Show v Londýne, aby si pozreli záhradu vytvorenú ich mamou.

Kate sa veru nezdá, dokáže sa obracať nielen s fotoaparátom v ruke. Záhradu, ktorá sa stala aj súčasťou úžasného kvetlinového festivalu, navrhovala spoločne s André Daviesom a Adamom Whiteom z Davies White Landscape Architects pre Kráľovskú záhradnícku spoločnosť. A podľa zdrojov blízkych kráľovskému dvoru vojvodkyňa naozaj tvrdo pracovala, aby záhrada vyzerala čo najdokonalejšie.

V sérii nových fotografií vydaných Kensingtonským palácom možno vidieť, ako si Kate s celou rodinou užíva príjemné chvíle v záhrade. Ako prezradila, do príprav zapojila aj deti. George, Charlotte a Louis jej pomáhali zbierať mach, listy a vetvičky na výzdobu. 

Romantický, no zároveň praktický priestor je vybavený domčekom postaveným na vrchole hrubého kmeňa a čerpá inšpiráciu z vtáčieho hniezda. Dom na strome váži deväť ton a doviezli ho do Londýna z Bristolu za policajného sprievodu. Pod domom na strome visí hojdačka, na ktorej sa deti aj s mamou riadne vyšantili. 

V záhrade nechýba vodopád ani ohnisko, rôzne schodiská či duté pne, v ktorých sa môžu deti do sýtosti vyblázniť. Sú tu tiež rôzne kvetiny, medzi ktorými sú zakomponované aj nezábudky, milované kvietky tragicky zosnulej Williamovej mamy, princeznej Diany. Pre Kate bolo dôležité, aby vzniklo lesné prostredie pre rodiny a komunity. Pozemok je inšpirovaný aj japonským vonkajším lesným kúpaním, kde sa ľudia pokojne prechádzajú po lese a keď majú chuť, okúpu sa.

„Až 90 % mozgu sa tvorí pred dosiahnutím veku 5 rokov a to, čo dieťa zažíva v týchto prvých rokoch, má priamy vplyv na jeho vývoj. Preto si myslím, že je dôležité, či už sme rodičia, učitelia alebo rodinní príslušníci, tráviť skutočne kvalitný čas už s bábätkami. Cítim, že príroda a interaktivita vonku majú obrovský prínos pre našu fyzickú a duševnú pohodu, najmä pre malé deti. Dúfam, že tento les, ktorý sme vytvorili, skutočne inšpiruje rodiny, deti a komunity, aby išli von, užívali si prírodu a spoločne trávili kvalitný čas,“ povedala vojvodkyňa Kate. Ona osobne veľmi podporuje pobyt detí vonku. Aj väčšinu času v ich vidieckom sídle Anmer Hall preto deti trávia práve na záhrade.

Najzaujímavejšie sú snímky, na ktorých môžeme vidieť po prvý raz Louisa behajúceho po vlastných. Ten oslávil v apríli prvé narodeniny a tak niet divu, že štvornožkovanie mu už nestačí. Kate pred pár dňami priznala, že jeho chodenie stavia do pozoru celú rodinu a musia mať oči na stopkách, lebo je to riadny huncút. To jasne vidno aj na nových fotkách, kde je stále v pohybe. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Kensington Palace (@kensingtonroyal),

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Kensington Palace (@kensingtonroyal),

Kým rodičia dávali pozor najmä na Louisa, Geoge (5) a Charlotte sa (4) objavovali v záhrade skryté zákutia. K najkrajším záberom patrí snímka, na ktorej sedia na mostíku a bosé nohy si namáčajú vo vode.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Kensington Palace (@kensingtonroyal),

Aj keď londýnske počasie je nevypočítateľné, tentokrát vyšlo a rodina princa Williama si užila nádherný slnečný deň v prírode. Ten dokonca najstaršiemu synovi predvádzal, ako sa vyrába luk a učil ho z neho strieľať. Všetci sú určite na Kate pyšní, jej záhrada patrí na výstave k najkrajším a najobdivovanejším.

Záhrada je inšpirovaná detstvom Kate a jej cieľom je povzbudiť deti k tomu, aby sa hrali vonku, čo prospieva ich duševnému zdraviu a rozvoju. Kráľovské deti tu strávili asi hodinu. Autorom snímok je Matt Porteous, ktorý fotil aj Louisove krstiny, od neho pochádzajú tiež narodeninové fotky Georga, keď mal tri a päť rokov, ako aj vlaňajší vianočný pozdrav Williamovej rodiny.

Prečítajte si tiež:

Sedem pozitívnych zmien, ktoré sa udejú, keď začnete s prechádzkami

Výchovné fígle na kráľovskom dvore

 

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/hj

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia