Kráľovná Alžbeta II. je z Archieho namäkko: Takto sa s ním zoznámila

Kráľovná Alžbeta II. je
Ilustračné foto
Zdroj: sita.sk/AP
2019-05-08 17:00:44 |

Vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu dnes oficiálne svetu predstavili svoj poklad. Šťastie z nich sršalo na všetky strany.

Na túto chvíľu netrpezlivo čakali davy fanúšikov. Vidieť na vlastné oči prvorodeného potomka vojvodu a vojvodkyne zo Sussexu je pre nich neopísateľný zážitok. Svojej chvíle sa dočkali v stredu popoludní. Harry a Meghan dva dni po narodení svetu predstavili svojho Archieho Harrisona Mountbattena-Windsora. Krstné meno Archie je skrátenou verziou mena Archibald s pôvodom v Nemecku a znamená "úprimný, ovážny". Harrison vyjadruje spojenie Harry son, teda Harryho syn a Mountbatten-Windsor je spojením priezvisk princa Filipa a kráľovnej Alžbety II:

Drobček, ktorý sa stal ďalším členom britskej kráľovskej rodiny, pri oficiálnom predstavení sa v priestoroch hradu Windsor, tíško driemal v náručí hrdého otca, princa Harryho. Po jeho boku nechýbala novopečená mama Meghan, ktorá v bielych šatách pôsobila veľmi nežne a oddýchnuto. Tá sa na verejnosti ukázala po prvý raz po šiestich týždňoch, keď sa krátko pred pôrodom stiahla do ústrania Na rozdiel od švagrinej Kate, ktorá pred médiá a fanúšikov predstúpila s deťmi v náručí pár hodín po pôrode, Meghan si užila bábätko najskôr v súkromí. 

"Je to magické, je to úžasné. Je to vysnívané dieťa," povedala Meghan. „Mám dvoch najlepších chlapcov na svete, takže som naozaj šťastná," dodala a prezradila, že synček "má ten najlepší temperament, je naozaj pokojný." 

Jednou z podmienok mladého páru bolo aj to, že pri predstavení syna na harde Windsor bude prítomná aj americká televízna a rozhlasová spoločnosť CBS, keďže Meghan je Američanka. Hovorí sa, že britskí vysielatelia boli z tohto rozhodnutia zúriví a tvrdia, že ide o „facku do tváre“ vysielateľom Commonwealthu, najmä v krajinách ako Austrália, Kanada a Nový Zéland, kde je kráľovná stále hlavou štátu. Tradične sú na predstavenie potomkov britskej kráľovskej rodiny pozvané len britské médiá, aby zastupovali britských daňových poplatníkov, ktorí financujú monarchiu. Harry s Meghan však trvali na tom, že tento raz sa zúčastní aj zástupca amerických médií.

Zaujímavosťou je, že aj keď sa očakávalo, že kráľovná Alžbeta II bude patriť k prvým ľuďom, ktorí bábätko uvidia, no nestalo sa tak. Na návštevu do rezidencie Frogmore Cottage vo Windsore dorazila s manželom, princom Filipom práve v čase, keď mladí ukazovali drobčeka svetu. Preto jeho meno neprezradili hneď, ale nechali si ho ešte na chvíľu pre seba. Najprv ho predstavili kráľovnej a až potom ostatným. Alžbeta II. podľa médií nechala výber mena na mladých a nijako sa im do toho nestarala. 

Meghan (37) pôvodne túžila po domácom pôrode, no pre jej vyšší vek ako prvorodičky a tiež preto, že týždeň prenášala, prišlo bábätko na svet v súkromnej londýnskej Portland Hospital. Po boku mala manžela Harryho (34), aj mamu Doriu Ragland (62). V tejto pôrodnici prišli na svet aj deti Meghaninej kamarátky Victorie Beckham či svetoznámeho kuchára Jamieho Oliviera.

Jediná noc najdrahšieho „VIP balíčka“ vyjde v prepočte na neuveriteľných vyše 23 000 eur! O budúce mamy sa tu stará 24 hodín denne 50-členný vysoko profesionálny personál. Mamy a bábätká majú k dispozícii luxusné postele. 

Na klasickú nemocničnú stravu tiež zabudnite. Budúce rodičky si tu môžu dopriať tie najlepšie jedlá podávané na strieborných podnosoch z blízkeho päťhviezdičkového hotela The Dorchester. Chladničky plné šampanského na oslavu narodenia dieťaťa sú samozrejmosťou.

Prečítajte si tiež:

Tu budú žiť Harry a Meghan s bábätkom, okolo domu veľké zmeny

Muž otehotnel a porodil: Ako je to možné?

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia