Päťnásobná mama ukázala svetu svoje brucho

Päťnásobná mama ukázala svetu
Ilustračné foto
Zdroj: she-plusfive/Instagram
2019-04-15 13:30:28 |

Matka, ktorej telo má po piatich pôrodoch od dokonalosti riadne ďaleko, sa rozhodla ukázať všetkým svoje brucho, lebo je presvedčená, že telo ženy je vždy krásne.

Diéty, botox, plastiky, oblečenie či účesy. To je zopár nosných tém, ktoré akoby hýbali svetom a každý, kto vybáča z radu, je hneď kritizovaný. Nemáš dokonalú postavu? Tak sa strať alebo nastúp na vlnu diét a skrášľovacích procedúr. Máte občas aj vy pocit, že svet je neskutočne plytký? Našťastie, mnoho ľudí si aj v tomto povrchnom svete zachováva zdravý rozum a uvedomuje si, že krása spočíva v  niečom omnoho hlbšom ako je fyzický výzor. Alebo inak, že každý je krásny svojim spôsobom a pre každého tkvie krása v niečom inom.

Jednou z odvážnych žien, ktoré našla odvahu ukázať svoju nedokonalosť, je Brenda Stearns, pôvodom z Mexika. So svojim manželom sa dala dokopy tak, že pri posielaní esemesky si pomýlila telefónne číslo, začali si písať a onedlho im zneli svadobné zvony. Dnes žijú spolu v Ohiu v USA. 

Brenda bola šťastnou ženou a mamou, až kým ju po poslednom pôrode neprepadla popôrodná depresia. Jej telo odmietlo spolupracovať a ani tri mesiace po pôrode sa nezačalo vracať do pôvodného tvaru. Brenda sa vo vlastnej koži necítila dobre a bola stále nešťastnejšia.  Jedného dňa si povedala: „A dosť!“ Pozbierala všetku silu, rozhodla sa prestať sústreďovať na emócie a pozornosť začala venovať realite. „Skutočnosť je taká, že moje telo je silné a krásne ...,“ napísala na Instagram, kde zdieľa svoje zážitky z materstva a výchovy.

„Pridala som sem túto fotku, aby som si pripomenula, že nezáleží na tom, ako naše telá vyzerajú v tomto momente - je čas osláviť našu vlastnú krásu!“ okomentovala jednu z fotiek, na ktorých ukazuje svoje brucho. Prekvapivo, namiesto znechutených komentárov sa stretla s veľkou podporou a ženy jej ďakujú za silu a motiváciu, ktorú im svojou odvahou dodala.

Nie, naozaj nie je bežné, aby žena odišla z pôrodnice svižným krokom a s plochým bruchom, ako to neraz prezentujú médiá. Iste, žena živiaca sa modelingom, resp. hocijaká celebrita urobí možné aj nemožné pre to, aby pred kamerami a fotoaparátmi vyzerala úžasne ešte aj v čase pôrodu. Treba si však uvedomiť, že vyzerať dobre je súčasť jej práce, obvykle s viac ako slušným zárobkom, tak prečo by si nedala odsať tuk z brucha priamo v pôrodnici alebo namiesto venovania sa dieťaťu necvičila denne niekoľko hodín? Väčšina žien to však nepotrebuje a ich bruchá nie sú dokonalé. A je to úplne v poriadku.

Jedna z najzmysluplnejších správ, ktoré Brenda vyslala do sveta, znie: „Pamätajte na to, že deti sa pozerajú na svoje mamy ako na celok. Poznajú naše srdcia a bezpodmienečne nás milujú. A to je všetko, na čom záleží .“ Ako pripomína, odsudzujúce, posmešné či kritické komentáre sú v porovnaní s tým bezcenné.

V čase, keď sa zdá, že štandardy krásy sa stali pravidlom, je dobré počuť príbeh odvážnej ženy, ktorá im odporuje.

Prečítajte si tiež:

Sarah vo videu ukázala realitu pôrodu v detailoch

Ukázala svetu svoju celulitídu s hrdosťou

 

instagram/she-plusfive
Autor: © Zoznam/hj
Zdroj: brightside.me

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia