Preboha, v tomto nechala mama žiť päťročnú dcérku

Preboha, v tomto nechala
Ilustračné foto
2019-03-15 14:30:43 |

To, čo našli policajti v jednom moskovskom byte, ich šokovalo. Malé dievčatko tam žilo ako na smetisku plnom švábov v strašnom smrade.

Malú Ljubu z ruskej Moskvy všetci volajú Mauglí, lebo namiesto rozprávania iba škrieka.  Jej matku Irinu Garaščenkovovú (47) zadržala polícia a postavili ju pred súd za pokus o vraždu. Tá vinu odmieta a tvrdí, že sa o dcérku starala dobre. Neporiadok podľa nej niekto zinscenoval, aby jej ublížil.

„Nie je to pravda. Neviem, čo sa v byte stalo. Vyšetrovatelia mi povedali, že som hnala dcéru k samovražde, že som ju bila,“ povedala. Tvrdí, že dcérku miluje a dokáže sa o ňu postarať. Ako hovorí, zarába peniaze, aby sa mohla o ňu starať. Ljuba podľa nej vie rozprávať a do škôlky nechodí, lebo ju vychováva sama.

Pred súdom vyhlásila, že z bytu bola iba niekoľko hodín, no susedia, ktorí políciu zavolali, tvrdia niečo iné. Doma sa neukázala niekoľko dní a dievčatko stále plakalo. Podľa spravodajského kanálu Mash on-line dievčatko malo na krku plastový náhrdelník, ktorý bol príliš tesný a vrástol mu do kože. Keby susedia na túto rodinu nepoukázali, onedlho by ju zaškrtil. 

Ljubu hneď odviezli do nemocnice. Personál zistil, že dievčatko sa bojí vody, nie je zvyknuté spať v posteli, chýbajú mu akékoľvek sociálne zručnosti a je vystrašené z akéhokoľvek zvuku. Naozaj ako Mauglí. Hoci vyšetrenia ukázali, že dievčatko je okrem anorexie v relatívne v dobrom zdravotnom stave, ktorý lekári označili ako „stredne ťažký“, po psychickej stránke utrpelo veľkú ujmu, lebo žilo od narodenia odrezané od sveta s mamou, ktorá ho často opúšťala.

Keďže dieťa nerozpráva, vyšetrovatelia nemajú šancu zistiť, ako to s jeho životom naozaj bolo. Podľa indícií a stavu, v akom našli Ljubu a byt, však niet pochybností, že podmienky jej života boli priam neľudské. Záchranári ju našli polonahú, hladnú a dehydrovanú. Pri vstupe do bytu si pre neznesiteľný zápach z rozkladajúcich sa odpadkov a množstvo švábov, ktoré sa tu udomácnili, museli nasadiť ochranné prostriedky.

Susedia volali políciu už niekoľkokrát, lebo sa o dievčatko obávali, no doteraz ich žiadosti vždy ignorovali. O osude krkavčej matky rozhodne súd a hrozí jej 15 rokov za mrežami. Malú Ljubu dávajú teraz do poriadku v nemocnici a pravdepodobne poputuje do detského domova.

Prečítajte si tiež:

Ďalšia matka roka: Kým telefonovala, dcérka sa jej utopila

Pozrite sa, čo drží túto babičku pri živote

 

 

Fotogaléria


Foto: profimedia.sk
Autor: © Zoznam/hj
Zdroj: newsflare.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia