Mama tohto chlapca varuje: Pukance ho takmer stáli život

Mama tohto chlapca varuje:
Ilustračné foto
2019-03-12 13:30:44 |

Rodičom by ani nenapadlo, že z príjemného podvečera s deťmi sa vykľuje takmer tragédia. A stačila k tomu misa s popcornom...

Nicole a Jake Goddardovci z Colorada v USA sa v sobotu podvečer usadili na gauč so svojimi tromi deťmi, aby si spoločne pozreli film. K tomu si ako obvykle zobrali plnú misu pukancov a pohodička mohla začať. Namiesto toho sa však krátko po začatí filmu najmladší syn páru, trojročný Nash, začal dusiť. „Vydával divné zvuky, Jack rýchlo vstal a schmatol ho,“ povedala Nicole pre FoxNews. Zdalo sa, že po otcovom zásahu bolo opäť všetko v poriadku a mohli dopozerať film. Rodičia si mysleli, že mu popcorn iba vbehol do hrdla, no mýlili sa...

„Teraz, keď som mala čas sadnúť si a premýšľať o tom, čím si naša rodina prešla, chcem sa podeliť o svoje skúsenosti,“ napísala Nicole na Facebooku. Mnohí ľudia si podľa nej vôbec neuvedomujú, aký nebezpečný môže byť popcorn pre malé deti.

Minulú sobotu (16. februára 2019 - pozn. redakcie) sme sledovali filmy a jedli popcorn, čo je v našej rodine veľmi bežné. Ani som si neuvedomila, že Nash si dáva pukance tiež. Chvíľu po tom, ako mu jeden zabehol a začal sa ním dusiť, sa upokojil. Mysleli sme si, že ho prehltol. Zdalo sa, že je úplne v poriadku a pokračoval v sledovaní filmu. Jediný rozdiel, ktorý sme si všimli, bol kašeľ.

Na ďalší deň sa tiež cítil dobre, ale stále mal ten zvláštny kašeľ, ktorý ma trochu znepokojoval. Predpokladala som, že prechladol, lebo aj my ostatní sme boli prechladnutí. Večer mu stúpla teplota, tak som mu dala Ibuprofén a uložila ho do postele. Bola to veľmi dlhá noc, jeho dýchanie sa mi nepáčilo. Volala som pediatrovi, ktorý ma posla okamžite na pohotovosť. V nemocnici hneď urobili Nashovi röntgen hrudníka a lekárovi sa nepáčilo, čo tam videl. Musel ísť na bronchoskopiu.

Hneď som volala Jackovi, ktorý odletel na trojdňovú služobnú cestu. Našťastie, firma, v ktorej pracuje mu umožnila letieť čo najrýchlejšie domov. Do nemocnice prišiel práve včas, chvíľu pred tým, ako Nasha odvážali do operačnej sály.“

Nashovi sa do pľúc dostal popcorn, telo to vyhodnotilo ako cudzí predmet a nastala obranná imunitná reakcia. Organizmus sa začal brániť horúčkou a skončilo to zápalom pľúc. Počas operácie mu z nich lekár odstránil šesť kúskov popcornu. 

„Bolo to tak veľmi zapálené, že lekár nemal istotu, či vybral všetky. Je to ako na horskej dráhe, ale máme fantastickú starostlivosť,“ doplnila Nicole, ktorá varuje všetkých rodičov, aby boli s popcornom pri malých deťoch omnoho opatrnejší. Ako dodala, nechce si ani predstaviť, ako by to skončilo, keby neprišli k lekárovi včas.

Odborníci neodporúčajú dávať popcorn deťom do piatich rokov veku!

Prečítajte si tiež:

Vankúš v postieľke: Od akého veku je to bezpečné?

Ďalšia matka roka: Kým telefonovala, dcérka sa jej utopila

Fotogaléria


Foto: gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az
Zdroj: newsner.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia