Muž otehotnel a porodil: Ako je to možné?

Muž otehotnel a porodil:
Ilustračné foto
2019-03-07 13:30:11 |

Wyley Simpson (28) z amerického Texasu, ktorý už sedem rokov prechádza zmenou pohlavia zo ženy na muža, aj napriek tvrdeniu lekárov, že to nie je možné, otehotnel.

Na obdobie tehotenstva nespomína Wyley práve ako na to najkrajšie, čo zažil a ďalšie dieťa už určite neplánuje. Napriek tomu je šťastný, že s rovnako starým partnerom Stephen Gaethom, majú doma dnes už polročného synčeka Rowana. „Som šťastný, že som prežil niečo také skvelé a prirodzené ako je pôrod vlastného dieťaťa, čo veľmi po mohlo aj nášmu vzťahu. Ja a Stephen sme si omnoho bližší,“ povedal pre americké médiá.

Keďže podľa lekárov bolo u Wyleyho tehotenstvo pre vysoké dávky mužského hormónu testosterónu, ktorý užíval, vylúčené, ani vo sne by mu nenapadlo, že by sa to mohlo stať. Po tom, ako vo veku 21 rokov ešte v ženskom tele s premenou začal, si dal postupne odstrániť prsia a prestal menštruovať. Zostávala ešte zmena pohlavných orgánov, ku ktorej však pre šokujúce tehotenstvo zatiaľ neprišlo.

Zatiaľ má teda stále vagínu a tvoria sa mu vajíčka. Ako uviedol pre Kens5, v čase, keď spoznal Stephena, už nemenštruoval. „Verili sme lekárom, ale ukázalo sa, že nemali pravdu,“ poznamenal. To, že je tehotný, zistil v 11-týždni tehotenstva po tom, ako začal trpieť výraznými rannými nevoľnosťami.

Najhoršou skúsenosťou z deväťmesačného tehotenstva neboli pre Wyleyho telesné zmeny, ale výsmech okolia. Ten bol taký bolestný, že už nikdy by si ničím podobným nechcel prejsť a aj preto odmieta možnosť ďalšieho tehotenstva. „Nie je to bežné stretnúť tehotného muža kráčajúceho po ceste, takže som dostal svoje,“ uvedomuje si dôvod výsmechu.

Malý Rowan, ktorý je vysmiatym a šťastným dieťaťom, prišiel na svet vlani v septembri cisárskym rezom. Vychovávajú ho dvaja biologickí otcovia a nevymenili by ho za nič na svete.

Prečítajte si tiež:

Šesťkrát prečo nechytať tehotenské bruško

Fúha, aj takéto niečo sa môže stať po cisárskom reze

Fotogaléria


Foto: profimedia.sk
Autor: © Zoznam/hj

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia