Stratené chlapča malo šťastie: Život mu zachránil medveď

Stratené chlapča malo šťastie:
Ilustračné foto
Zdroj: Foto: CRAVEN COUNTY SHERIFF'S OFFICE
2019-02-06 14:30:05 |

Ktovie, čo si z toho bude pamätať. Casey, ktorého dva dni hľadali v lese v americkom štáte Severná Karolína, po nájdení povedal, že sa "túlal s medveďom".

Ako to bolo naozaj a čo prežil trojročný Casey Hathaway počas troch dní „túlania sa“ po lese, možno nikto nikdy nezistí. Zdá sa však, že nechcené dobrodružstvo na ňom nezanechalo žiadne neblahé následky. Čaká ho ešte forenzná vyšetrovacia skúška, ktorá by mohla prezradiť viac.

Profesionálne pátracie a záchranné skupiny našli Caseyho zamotaného v tŕnitom kroví asi 800 metrov od miesta, kde sa stratil. Objavili ho vďaka tomu, že volal na mamu. Bol síce trochu premrznutý, ale inak usmievavý a zhovorčivý.

„Povedal, že kým bol v lese, mal kamaráta – bol ním medveď,“ uviedol David McFadyen z úradu šerifa. Podotkol, že žiadny dôkaz o tom nemajú. Za dôležité však považuje to, že počas tých troch dní bolo v lese niečo alebo niekto, čo alebo kto ho dokázal ochrániť. "Veľmi nás teší, že mal taký komfort,“ podotkol s tým, že v tých dňoch panovali v oblasti kruté podmienky. V prvú noc klesla teplota na viac ako mínus 6 stupňov Celzia a ďalšiu noc bičoval silný dážď.

Keďže ide o trojročné dieťa, nevie ešte porozprávať, čo sa stalo. Všetci však vnímajú to, že prežil a dokonca úplne v zdraví, ako malý zázrak. Caseyho matka Brittany Hathawayová potvrdila, že aj pár dní po tom, ako ho našli, sa uňho neprejavuje žiadna trauma, je čulý a zhovorčivý.

Teória o tom, že sa oňho staral medveď, je do istej miery možná, i keď na podobný prípad si nikto nepamätá. V štáte Severná Karolína žijú medvede baribalovia (medvede čierne), ktoré dosahujú výšku 180 centimetrov, keď stoja na zadných nohách. Sú to všežravce, ktoré sa kŕmia ovocím, bobuľovými plodmi a malými cicavcami. Nie je známe, že by sa divo žijúce medvede spriatelili s ľuďmi a pomáhali im. Neznamená to však, že sa to nemohlo stať.

Casey sa stratil z domu v meste Ernul v okrese Craven v utorok popoludní 22. januára. Jeho stará matka bola údajne v dome, pričom Casey a dve ďalšie deti sa hrali vonku. Casey sa však po zavolaní do domu nevrátil, na rozdiel od ostatných dvoch detí. Najväčšie obavy mali všetci z toho, že zamrzne, lebo nebol oblečený do tuhej zimy.

Prečítajte si tiež:

ZÁZRAK: Bábätko počas nehody doslova vyletelo z matkinho lona

Nahému novorodencovi v lese chýbali dve rebrá

 

 

 

Fotogaléria


Zdroj: TASR, az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia