Táto mama sa nebojí ukázať, čo si myslí o dokonalosti

Táto mama sa nebojí
Ilustračné foto
Zdroj: foto: Instagram/kneedeepinlifeblog
2019-01-22 11:30:10 |

Laura Belvin mala už plné zuby dokonalých ľudí. Rozhodla sa ukázať život bežnej ženy, k tomu ešte aj mamy, bez prikrášľovania.

Fotky, na ktorých sa Laura snaží napodobňovať nádherné modelky, sú zaručeným zdrojom zábavy. Naposledy vyvolala výbuchy smiechu snímka, na ktorej sa snaží „narvať“ do sexi bikín a tváriť sa zvodne...

Laura si vďaka tomu, že ukazuje rodinný život s každodenným chaosom a na nič sa nehrá, získala stotisíce sledovateľov na sociálnych sieťach. Nehanbí sa zverejniť fotku, na ktorej kŕmi deti v posteli alebo prezradí, že si do skrine schovala syr, ktorý miluje, aby ho deti nenašli. „Som šťastná, keď vyčarím ľuďom na tvári úsmev,“ hovorí Laura.

Cieľom Laury, ktorá je za manžela Steva vydatá už sedemnásť rokov, je pozitívne motivovať všetky ženy. Bola to jej vlastná skúsenosť s postnatálnou depresiou, ktorá ju viedla k vytvoreniu stránky Kneedeepinlife.

Prvýkrát jej ju diagnostikovali po pôrode staršieho syna Elliota pred ôsmimi rokmi a podarilo sa zbaviť sa jej pomocou akupunktúry a rôznych prírodných metód. Keď sa v roku 2015 narodil mladší Toby, bol to už úplne iný príbeh. Postnatálna depresia bola omnoho silnejšia a trvalo veľmi dlho, než jej ju diagnostikovali a nasadili liečbu. „Nad vodou držal rodinu iba manžel Steve,“ priznáva Laura. Po tom, ako sa jej podarilo depresívne stavy prekonať a vrátila sa opäť do života, rozhodla sa spustiť blog.

„Keď som bola v depresii, chodila som na Facebook a Instagram a pozerala sa na všetky skvelé veci, ktoré ľudia robili v perfektnom živote, a čudovala som sa, čo to ja robím, že u mňa je všetko zlé,“ vysvetľuje. Na jednej strane je podľa nej normálne, že každý sa snaží vykresľovať realitu krajšiu ako je v skutočnosti, lebo nikto sa nechce chváliť tým zlým, ale na druhej strane sa jej to zdá zbytočné. „To predsa nie som ja. Ja nechcem vyzerať, akoby som mala dokonalý život,“ hovorí. Dobre si uvedomuje, ako môžu obrázky dokonalého života vyvolať v niekom, komu práve nie je najlepšie, neadekvátne pocity. Laure záleží na tom, aby si ľudia, a najmä ženy, uvedomili, že je v poriadku byť nedokonalými v nedokonalom svete. „Chcem, aby sa ľudia pozreli na môj blog a pomysleli si ´Vďaka Bohu, tak nie iba ja´ a vtedy som spokojná,“ dodala.

Najvďačnejšia zo všetkých je milovanému Stevovi, ktorý ju vždy podržal. Priznáva, že neraz o sebe pochybovala, no on ju vždy povzbudil. Bol jej oporou v období depresií a stojí pri nej v každej situácii, či už jej je dobre alebo zle. Mať pri sebe človeka, na ktorého sa dá spoľahnúť, je podľa Laury jednou z najdôležitejších vecí v živote.

Toto je 9 pravidiel Laury pre pohodový život:

Vzťahy – žiadny vzťah nie je dokonalý a je normálne, že občas prichádza k búrkam. Ak sa niekto tvári, že u nich stále svieti slniečko, klame. Neberte to ako životné sklamanie, keď sa pohádate.

Sex – ak máte výčitky, že ste si včera večer vymysleli bolesť hlavy a dnes sa vám do toho opäť nechce, ste úplne normálna. Každá z nás občas použije výhovorku. 

Deti – je to ten najkrajší dar, aký sme v živote dostali. Môžete ich milovať viac ako svoj život. Neznamená to však, že si večer, keď zaspia, slastne nevydýchnete alebo si niekedy nekladiete otázku, či je materstvo naozaj tým najkrajším poslaním. Aj to je úplne OK!

Krásne telo – obraz nášho tela je výsledkom našej schopnosti rozoznať, že vyzeráme úžasne bez ohľadu na to, čo sa deje. Vždy si verte.

Dokonalý domov – dokonalosť neznamená domov bez jedinej smietky či prachu. Udržujte si ho v takom stave, aby ste sa v ňom vy cítili pohodlne. Ak sa niekomu nepáči, nemusí k vám chodiť.

Rodičovstvo - áno, moje deti sa pozerajú na televíziu a dovolím im aj elektroniku. Verím, že im to nezničí psychiku. A áno, občas je to s nimi na nevydržanie. Sme jednoducho úplne normálna rodina.

Diéta - keď večne držíte diéty, cítite sa ako divoká veverička v zajatí. Vaša nálada je v keli. Vidíte koláč a tečú vám naň sliny? Dajte si ho! Nezabúdajte, že nič sa nedá vrátiť späť! Samozrejme, všetkého veľa škodí. Tak diétovania, ako aj prejedania...

Neporovnávajte – nezáviďte susedke, kamarátke, známej či kolegyni lepší život, viac peňazí, krajšie bývanie... Porovnávanie je zbytočné. Netušíte, čo všetko práve ona skrýva vo svojom vnútri. Obal môže klamať. Usmievajte sa, buďte dobrosrdečná, prajte ostatným. Naozaj sa vám to vráti!

Móda - keď sa každý s vami chce rozprávať o móde, drahých veciach, značkách, hitoch aktuálnej sezóny... schlaďte ho tak ako ja. Kupujem veci v second handoch a v obchodoch s charitou, aby mi zostalo viac na jedlo či iné životné radosti. A vôbec sa za to nehanbím.

Prečítajte si tiež:

7 lekcií, ktoré nám dá život s deťmi

Šťastné mamy poznajú týchto 10 tajomstiev

Fotogaléria


Foto: Instagram/kneedeepinlifeblog
Zdroj: hj

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia