Zázrak menom Ava

Zázrak menom Ava
Ilustračné foto
Zdroj: foto: Evelyn and her Sweet Peas Photography
2019-01-16 00:30:03 |

Zázraky sa dejú každý deň a 22-ročnej Shannon Conarty z Harrogate bol jeden dopriaty. Aj napriek vážnym komplikáciám porodila nádhernú dcérku.

V júli 2011, keď mala Shanon sladkých 15 rokov, diagnostikovali jej syndróm polycystických vaječníkov (PCOS). Toto ochorenie bolo spôsobené nerovnováhou hormónov. „Moja váha kolísala a cysty na vaječníkoch mi spôsobovali veľkú bolesť,“ spomína na to obdobie mladá žena. V tom čase jej lekári povedali, že má len 10-percentnú šancu na prirodzené počatie, keďže jej vajíčkovody boli pokryté cystami. Syndróm polycystických vaječníkov je jednou z najčastejších endokrinných porúch u žien. Postihuje 5 až 10 % žien v reprodukčnom veku a je jednou z hlavných príčin ženskej neplodnosti.

„Keď som bola v tej dobe ešte na strednej škole, nikdy som si nepomyslela, že niekedy mi bude tak malý človiečik hovoriť mama," povedala Shannon. Keď mala 17 rokov, stretla svoju osudovú lásku Toma a zamilovali sa. „Bála som sa okamihu, keď mu poviem, že nemôžem mať deti. Asi mi ho zoslali anjeli, ale pochopil to,“ hovorí so slzami radosti v očiach Shannon. Keď mala 18 rokov, začali sa snažiť o dieťa, ale nikdy neotehotnela. „Každý mesiac, keď som dostala svoje dni, bola som zničená a smutná. Myšlienka, že nikdy nebudem mať deti, mi spôsobovala depresie. No nad vodou ma držal môj milovaný,“ hovorí s láskou Shannon.

V januári  2018 však menštruáciu nedostala a zistila, že je tehotná. „S Tomom sme tomu nemohli uveriť. Boli sme neuveriteľne šťastní. Moje tehotenstvo bolo bez ťažkostí, ale bola som pod neustálym dozorom. No keď sa narodila moja milovaná Ava, všimli sme si, že má červené oči a biele vlasy,“ hovorí Shannon. Ava je malá albínka. „Neverili sme vlastným očiam, pretože podľa lekárov je to veľmi zriedkavé. Totiž ani jeden z nás nie je albín,“ vysvetľuje.

Albinizmus je spôsobený poruchou tvorby farbiva – melanínu. Môže sa týkať ľudí všetkých rás a je genetický.  Shannon a Tom podstúpili genetické testy, aby zistili, ktorý z nich nesie tento gén.

Ava bude mať už navždy biele vlasy a červené oči. Jej albinizmus ju spraví citlivejšou na slnečné žiarenie. Vždy, keď idú rodičia s malou Avou na prechádzku, ľudia sa zastavujú a obdivujú krásu malej slečny. „Aj keď má problémy so zrakom a nebude schopná jazdiť na bicykli či aute, je to náš zázrak,“ hovoria šťastní rodičia. No majú aj isté obavy, že pre farbu očí a slabému zraku bude v škole deťmi šikanovaná.  Ale, to všetko sa dá zvládnuť. Koniec koncov, je to zázrak, že sa vôbec stali rodičmi. Nad tým, čo bude neskôr, je teraz zbytočné uvažovať a stresovať sa.

Prečítajte si tiež:

Obaja ste hnedookí a drobec má oči modré? Toto je dôvod 

Detstvo smutného chlapca zmenil kocúr

Fotogaléria


Foto: Evelyn and her Sweet Peas Photography
Zdroj: kch

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia