Strach a hrôza: Polročného chlapčeka omylom zamkli v škôlke

Strach a hrôza: Polročného
Ilustračné foto
Zdroj: foto: Tanaya Merchen
2018-11-13 00:30:04 |

Keď si mama Tanaya Merchenová z americkej Montany prišla vyzdvihnúť zo škôlky syna, zostala v šoku. Dvere boli zamknuté. To ešte netušila, že malý je sám vnútri.

Vonku sa už stmievalo, Tanaya totiž v piatok išla pre synčeka Averyho ako obvykle okolo 17.45 po skončení jej zmeny v rafinérii. Prekvapilo ju, že škôlka Kids R US Childcare Center je zatvorená a znervóznela. V takomto čase mala byť ešte v prevádzke. Keďže však bol piatok a ostatné deti si rodičia zobrali skôr, zamestnanci sa rozhodli odísť na vytúžený víkend o niečo skôr. Na šesťmesačného Averyho, pre ktorého si ešte nikto neprišiel, zabudli...

„V celej budove bola tma. Chytila som riadnu paniku,“ povedala nahnevaná mama pre televíziu KULR 8.  Chce, aby sa všetci dozvedeli, čo si pre nepozornosť vychovávateľov zo škôlky prežila.

Hneď volala riaditeľke škôly Evi Pickeringovej, ktorá bez váhania skočila do auta a prišla na miesto. Tanaya však po celý čas netušila, čo je s jej milovaným dieťaťom a od strachu bola celá bez seba. „V tej chvíli som naozaj nevedela, kde je môj syn, či je s ňou, vnútri alebo čo sa deje,“ povedala. Po otvorení priestoru našli chlapčeka, samozrejme bez dozoru, zabudnutého v škôlke. Takto tam zostal asi 30 minút. Riaditeľka sa hneď mame ospravedlnila, tej to však nestačilo a na zamestnancov zariadenia podala trestné oznámenie.

Riaditeľka pre televíznu stanicu KULR 8 povedala, že dôvodom omylu bola nedostatočná komunikácia medzi personálom. Vzniklo však viacero verzíí, prečo na chlapča zabudli. Kým podľa jednej z nich si nikto nevšimol, že zostal v triede a preto išli domov skôr, podľa inej sa vychovávateľke urobilo nevoľno a odišla bez toho, aby dala ostatným vedieť, že má v triede ešte jedno dieťa.

„Neviem, či budem ešte niekedy pokojná. Cítim sa kvôli synovi traumatizovaná a neverím nikomu,“ uviedla Tanaya, podľa ktorej je najpravdepodobnejšie to, že zamestnanci škôlky odišli skôr preto, lebo bol piatok a oni už chceli mať voľno. Dodala, že synčeka už nikdy do tejto škôlky nepovedie.

Keď sa príbeh Tanaye a jej synčeka dostal na sociálne siete, ozvalo sa viacero rodičov, ktorí mali s touto škôlkou zlé skúsenosti. Dokonca vyplávalo na povrch aj to, že vlani v júni zistila kontrola v zariadení viaceré pochybenia. Jedným z nich bolo to, že jedna opatrovateľka mala na starosti 10 detí, zatiaľ čo na tento počet detí by mali byť dve. V roku 2016 si škôlku podala školská inšpekcia, ktorá ako veľkú chybu vyhodnotila to, že pri telefónoch chýbali čísla na rodičov.

Prečítajte si tiež:

Mama nechápe, v škôlke označili túto desiatu za nezdravú

Sama v tme: Dievčatko zamkli v jasliach

Fotogaléria


Foto: Tanaya Merchen
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia