Ďalšia najmladšia mama: V Kolumbii porodilo 10-ročné dievča

Ďalšia najmladšia mama: V
Ilustračné foto
Zdroj: foto: CEN/Noticias RCN
2018-11-06 13:30:13 |

Dievča, ktorého identitu úrady na žiadosť rodiny nezverejnili, bolo údajne sexuálne zneužité svojim bratom.

Chlapčeka, ktorý je potomkom súrodencov, porodila 10-ročná dievčina cisárskym rezom v nemocnici v kolumbijskom Puerto Leguizamo. „Podľa informácií z polície dievča otehotnelo po tom, ako ho sexuálne zneužil rodinný príslušník, podľa všetkého starší brat,“ priblížil pre miestne médiá okolnosti splodenia dieťaťa riaditeľ nemocnice Camilo Diaz.

Brat s mladšou sestrou žili v dome so svojimi rodičmi, ktorí si nevšimli, že chlapec by sa správal nejako divne alebo dcérka by mala z neho strach. Podľa médií rodičia dokonca odmietajú oficiálne ohlásiť tento čin miestnym orgánom. Polícia však tvrdenia, že otcom dieťaťa je straší brat mladučkej maminy, stále prešetruje.

Zdravotný stav mamičky aj chlapčeka je dobrý. K tomu, či chlapča trpí poruchami súvisiacimi s tým, že bol splodený súrodencami, sa ešte nevedia lekári vyjadriť. Musia vykonať viacero testov.

Pôrody veľmi mladých dievčat nie sú v niektorých častiach Kolumbie výnimočné. Napríklad príslušníčky jedného z najväčších domorodých kmeňov Wayuu, ktorý tvoria pôvodní obyvatelia Kolumbie a Venezuely a nachádza sa na púštnom polostrove Guajira, bežne privádzajú na svet potomstvo pre dovŕšením 14. roku života. 

Prečítajte si tiež:

Najmladšie mamy sveta: Keď deti majú deti

Toto sú najstaršie matky sveta

 

Fotogaléria


Foto: CEN/Noticias RCN
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia