7 pravidiel detskej kráľovskej etikety! Áno, či nie?

7 pravidiel detskej kráľovskej
Ilustračné foto
Zdroj: Foto: Instagram
2018-10-05 00:30:27 |

Či už „smrteľník“ alebo „urodzený“, každý dospelák by mal dodržiavať určitú etiketu slušného správania. Ale čo tí najmenší? Kráľovskí najmenší.

Aké majú detstvo malé princezné či princovia? Plné bláznenia a hier alebo musia dodržiavať kráľovské pravidlá, ktoré sú často nezmyselné? 

Jednoznačne najpopulárnejšou rodinou z kráľovského prostredia je rodina následníka britského trónu Williama, ktorý má s manželkou Kate tri deti.

Princ George sa narodil 22. júla 2013 v nemocnici St Mary v Paddingtone v Londýne. Charlotte Elizabeth Diana sa narodila 2. mája 2015 tiež v tej istej nemocnici a maličký princ Louis sa narodil 23. apríla 2018. A ich detstvo? Deti sú deťmi, či sú z kráľovskej rodiny alebo sú deťmi nás „smrteľníkov“. Chcú sa hrať, skúmať, objavovať a šantiť. Ale predsa tie urodzené z kráľovského dvora musia dodržiavať isté pravidlá či etiketu, ktorá je často v skutku dosť nezmyselná. Aké sú to pravidlá?

1. Šortky

Malý princ a veľký fešák George ako člen kráľovskej rodiny musí nosiť zásadne krátke nohavice. Etiketa a tradícia v Británii malým chlapcom z vyššej spoločnosti neodporúča dlhé nohavice. Preto aj princ George, ktorý v júli oslávil piate narodeniny, doteraz stále nosí iba kraťasy. 

Výnimkou bola iba svadba princa Harryho s Meghan Markle, ktorá priniesla do rodiny závan amerického štýlu života a všetky pážatá, vrátane Georga, mali oblečené dlhé nohavice. 

Nezmyselná britská tradícia hovorí, že urodzený chlapec nesmie nosiť dlhé nohavice, kým nevyrastie, pretože dlhé nohavice nosili deti z chudobných rodín. „Nohavice sú vyhradené starším chlapcom a mužom, zatiaľ čo kraťasy sú spoločenským príznakom pre chlapčekov. Aj keď sa počasie mení, má sa za to, že chlapec v nohaviciach by bol považovaný za známku zlého pôvodu. Žiadny šľachtic hodný svojho mena, nieto člen kráľovskej rodiny po ničom takom netúži. Ani vojvodkyňa z Cambridge,“ vysvetlil odborník na etiketu William Hanson pre Harper Bazaar a dodal, že nohavice by si mal princ obliecť až v ôsmich rokoch.

Takže či je vonku -20 stupňov alebo plus 30 stupňov, princ George stále v šortkách. Úprimne, je to veľmi tvrdé pravidlo.

2. Nedotýkať sa!

Nikto, kto nepatrí do kráľovskej rodiny, sa ich nemôže dotknúť. Takže, aj keby ste videli rozkošnú Charlotte alebo fešáka Georga a mali ich naozaj na dosah, nesmiete ich ani pohladiť po hlavičke a ani im podať ruky.

3. Spoločenské hry

Princovia a princezničky nemôžu od roku 2008 hrať ani Monopoly. Dôvodom je to, že hra je vraj príliš nemorálna.

4. Spoločné cestovanie?

Ani nápad! Schválne, uhádnete prečo? Ide o veľmi striktne dodržiavané pravidlo. Členovia kráľovskej rodiny sa v žiadnom prípade nesmú na dlhšie cesty vydávať rovnakým prostriedkom. Ak by totiž došlo k nehode, nedotkla by sa celej rodiny. 

5. Spoločné stolovanie

Nikto nemôže pokračovať v jedení potom, ako doje kráľovná. Poznáme deti a často sa s jedlom hrajú. Takže, ak nemajú tempo ako kráľovná, budú hladné. Alebo? Od čoho majú služobníctvo? Čo oči nevidia, srdce nebolí a tak sa môžu poprípade najesť vo svojej izbičke.

6. Pitie čaju

Etiketa pitia čaju sa deti tiež učia pod prvého dňa, kedy začnú piť z hrnčeka. Je všeobecne známe, že kráľovská rodina si svoje čajové posedenia skutočne vychutnáva, a robí to so všetkou noblesou. Dáva si pritom záležať na správnom držaní čajovej šálky – uško by malo byť držané zhora palcom a ukazovákom a zospodu prostredníkom. Malíček by nemal byť použitý vôbec.

7. A plienky?

NIE! Táto zásada vám možno príde trochu zvláštna, avšak kráľovská rodina svojim potomkom nevymieňa tradičné detské plienky, na aké sme zvyknutí. Používajú totiž textilné plienky. 

Až na týchto pár nezmyselných pravidiel, kráľovské deti sú deťmi. Sú usmiate a očká im hrajú huncútstvami a tak to má byť. A maličký princ Louis? Ten má zatiaľ iba jednu jedinú povinnosť - krásne rásť.

Prečítajte si tiež:

Charlotte je posadnutá módou, parádenie jej ide

Neposlušné dieťa? Zbavte sa týchto 10 chýb

 

Fotogaléria


Foto: Instagram, sita.sk/AP, thinkstock.com
Zdroj: az, kch

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia