Takéhoto pediatra by ste chceli mať. Toto odkazuje mamám

Takéhoto pediatra by ste
Ilustračné foto
Zdroj: Foto: Thinkstock.com
2018-10-04 13:30:13 |

Každá mama chce pre svoje dieťa to najlepšie a neraz má oň strach, najmä o jeho zdravie. Občas asi aj zbytočný. Pediater Sam Hay ich uisťuje, že sa za to nemusia vôbec hanbiť.

Od nás má tento pediater palec hore... 

Milé mamičky,

ako otec viem, aké je to stresujúce, keď vám ochorie dieťa. Diár mám zaplnený na každý deň menami mám a ich detí rôznych vekových kategórií. Každý z nás má iné zamestnanie, pochádza z rôznych rodín a prostredia, dokonca aj rôznych kultúr. Ale vo finále sme všetci rovnakí. Vždy, keď sa vaše meno objaví v mojom diári alebo ku mne jednoducho prídete s niečím akútnym, chcem, aby ste vedeli, že je to v poriadku. Aj keby to vyzeralo ako banalita, s čím prichádzate.

Je to v poriadku, že chcete mať istotu. Je to v poriadku, že si to chcete skontrolovať "len pre istotu". Je v poriadku, že chcete prísť a všetko chcete počuť odo mňa. Doktor Google, príspevky od priateliek na Facebooku a rozhovory v uzavretých materských skupinách môžu byť niekedy desivé a mätúce. Je v poriadku, že chcete odpoveď od lekára. Nie ste lekár, ste mama a čertovsky dobrá.

Je v poriadku, keď sa ma stokrát opýtate: „Ale ako to viete s takou istotou?“Pretože viem, že nechcete riskovať s tým malým človiečikom, ktorý pre vás znamená celý svet.

Či som niekedy frustrovaný? Niekedy, ale nikdy nie vo chvíli, keď za mnou prídete s dieťaťom. Niekedy, keď privediete celú rodinu, ale ja mám čas len pre jedného pacienta, ktorému chcem dať radu, ktorú potrebuje. Zároveň som ale vďačný za to, že ste ma požiadali o pomoc.

Nikdy vás nebudem súdiť. Pretože som nielen lekár, ale tiež otec. A každá chvíľa, ktorú strávim so svojimi deťmi, mi pripomína práve to, čo každá matka potrebuje počuť, keď je znepokojená zo zdravia svojho dieťaťa. Obdivujem vás, matky, keď v noci plačete a potrebujete uistenie, že je všetko v poriadku.

Takže, keď to budete potrebovať, zdvihnite telefón a zavolajte mi. Alebo príďte, nebuďte v rozpakoch, ani sa nebojte, že by som vás súdil alebo kritizoval.

Váš Dr. Sam Hay

Nuž, milé mamy, čo hovoríte na takéhoto lekára? Veru, nie každá má takého chápavého pediatra, za ktorým môže ísť s absolútnou dôverou. Doktor Hay má však pravdu, vy poznáte svoje dieťa najlepšie a je len na vás, či si dokážete s jeho zdravotnými problémami pomôcť doma alebo sa obrátite na odborníka.

Prečítajte si tiež:

Pediatri odkazujú: Týchto 7 vecí prestaňte robiť

Najhoršie rady o rodičovstve, aké sme dostali

 

 


Foto: thinkstock.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia