Šesť zaujímavých faktov o októbrových deťoch

Šesť zaujímavých faktov o
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2019-10-20 12:30:18 |

Október – mesiac úcty k starším, prvý riadny jesenný mesiac, keď musíme priznať, že leto skončilo. Ale aj mesiac, v ktorom sa rodia úžasní ľudkovia.

Toto je šesť zaujímavých informácií o deťoch, ktoré sa narodili v tomto úžasnom jesennom mesiaci plnom veselých farieb, púšťania šarkanov, šantenia v lístí a zbierania gaštanov. 

Je pravdepodobné, že budú z nich športovci

Výskumy naznačujú, že októbrové deti sú fyzicky vyspelejšie ako deti narodené v iných mesiacoch. Štúdia publikovaná v Medzinárodnom vestníku športovej medicíny testovala silu, vytrvalosť a kardiovaskulárnu kondíciu 9 000 detí vo veku 10 až 16 rokov a zistila, že tí, ktorí sa narodili v októbri a novembri, dosiahli oveľa lepšie výsledky ako ich rovesníci. Jedno z možných vysvetlení? Ich mamy počas tehotenstva v letných mesiacoch prijímali prirodzene viac slnečného svitu a vitamínu D, čo znamená silnejšie kosti a svaly u detí.

Majú dva kamene (opál a turmalín)

Obidva kamene, ktoré sú pre ľudí narodených v októbri najvhodnejšie, sú priam magické. Hovorí sa, že opál by mali nosiť naozaj iba tí, ktorí sa narodili v tomto mesiaci. Ak ho nosí niekto narodený v inom mesiaci, môže mu priniesť smolu. Turmalín nemá nikdy nepriaznivé účinky.

Charakterizuje ich kozmická harmónia

Októbrové deti patria k dobrákom a charakterizuje ich pokoj. Dokážu lepšie ako ktokoľvek iný vycítiť, či ste k nim úprimní. Táto danosť sa prejavuje už od útleho detstva a len ťažko ich oklamete.

Nie sú náchylné na kardiovaskulárne ochorenia

Podľa štúdie Columbia University Medical Center sú ľudia narodení v septembri, októbri a novembri menej náchylní na kardiovaskulárne ochorenia. Ak aj ochorejú, prekonávajú ťažkosti s tým spojené úspešnejšie ako ľudia narodení v iných mesiacoch.

Dožívajú sa vysokého veku

Výskum z univerzity v Chicagu zistil, že tí, ktorí sa narodili v jesenných mesiacoch, žijú dlhšie. Jedným z možných vysvetlení je, že neboli vystavení sezónnym infekciám alebo sezónnemu nedostatku vitamínov v ranom veku, čo má na svedomí trvalé poškodenie zdravia.

Majú silný charakter

Nedávajú najavo svoje emócie a nič ich nepoloží na lopatky. Sú to hrdinovia, ktorí trpia mlčky. Sú to kamarátske a dôverčivé deti, ale niekedy je ťažko preniknúť od ich vnútra. 

Prečítajte si tiež:

Prečo v Japonsku deti až do 4. triedy neskúšajú? Odpoveď vás prekvapí

Príbeh o otcovi, ktorý nemal čas na rodinu: Robíte túto chybu aj vy?

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Autor: © Zoznam/kch

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia