Maria s megabruchom už porodila

Maria s megabruchom už
Ilustračné foto
Zdroj: foto: Instagram/tripplets from Copenhagen
2018-09-14 14:30:32 |

Trojčatá, ktoré Maria (36) z Dánska nosila pod srdcom, sú už na svete. Porodila ich cisárskym rezom vo štvrtok. V pôrodnici pomáha aj otecko, veď mama má len dve ruky.

Iben, Filip a Agnes – to sú mená, pre ktoré sa Maria s manželom Andersom rozhodli. Deti prišli na svet tri minúty po sebe – 8.55, 8.56 a 8.57. Šťastná mama tak mohla skonštatovať, že to bolo naozaj rýchle a našťastie bez akéhokoľvek problému.

Dcérka Agnes je najmenšia -má 47 cm, ale zato najťažšia. Jej pôrodná hmotnosť bola 2335 g.

Druhá dcérka Iben a jej braček Filip majú po 48 cm, sú však o niečo drobnejší. Filip sa narodil s váhou 2070 g a Iben mala 1850 g. Doma sa na nich teší dvojročný brat Mikael, ktorý je momentálne u príbuzných. Mama s otcom sú plne zamestnaní tromi bábätkami, o ktoré sa musia naučiť starať. Na staršieho synčeka však nezabúdajú a ocino obetavo meria cestu medzi ním a pôrodnicou.

Fotky Mariinho brucha, ktoré zdieľala na Instagrame, si získali záujem po celom svete a médiá písali o ňom ako o senzácii. Každý sa čudoval, ako útla žena dokáže nosiť také veľké brušisko.

Aj keď príbeh má šťastný koniec a Marii sa narodili tri zdravé deti, neodpovedá to na otázku: Ako je to možné, že ženské telo dokáže zniesť takú váhu a aký proces sa vlastne s telom tehotnej ženy deje?

Doktorka Jessica Shepherdová, expertka v oblasti zdravia žien z Dallasu poukazuje, že rast tehotenského brucha je dôkazom toho, aké neuveriteľné je ženské telo. „Vždy, keď budúca mama čaká dvojičky alebo viac detí, nárast brucha je prirodzene výraznejší. Musí sa doň predsa zmestiť viac ako jeden človiečik. Orgány sa posunú tak, aby vytvorili priestor pre viacero plodov a tak je logické, že brucho sa tlačí von,“ opísala. „To je ukazuje, akú úžasnú schopnosť prispôsobiť sa má ľudské telo,“ podotkla.

Čo sa týka viditeľných krvných ciev, ktoré boli na Mariiných fotkách jasne vidieť, je to podľa Shepherdovej dobrým znamením. „V každom tehotenstve sa zvýši vaskularita (viditeľnosť žíl), lebo krvou zásobujete nielen seba, ale aj človiečika vyvíjajúceho sa vo vás. No a keď žena čaká viac detí, všetko je niekoľkonásobné,“ vysvetlila odborníčka.

Vyjadrila sa aj k veľkosti Mariinho brucha. Ako pripomenula, každej žene sa zväčší vlastným spôsobom, niekomu rovnako ako Marii ide iba dopredu, ďalšia žena má genetickú predispozíciu, na základe ktorej sa rozloží brucho viac do strán alebo sa zväčší celá spodná časť aj so zadkom. Pri Mariinom type postavy je typické brucho vypuklé dopredu, preto pôsobilo tak nadmieru „veľko“.

Nosiť v bruchu tri deti je naozaj ťažké, no najväčším problémom nie je ani tak, že drobci kopú do žalúdka či do rebier, ale bolesti v krížovej časti chrbta, ktorý záťažou nesmierne trpí. I keď po pôrode určite časť brucha „odišla“ a Marii sa určite uľavilo, nemôže očakávať okamžitú zmenu. Podľa Shepherdovej potrvá minimálne rok, než sa zdravým spôsobom dostane na pôvodnú váhu. Môže to trvať aj dlhšie, závidí to najmä od genetickej predispozície. Na tom však vôbec nezáleží. Hlavné je, aby mamina aj deti boli zdravé a aby si aj malý Mikael našiel k svojim trom súrodencom čo najskôr cestu. Toho sa Maria, ako prezradila na Instagrame, dosť obáva.

Prečítajte si tiež:

Deti v tomto veku si najťažšie zvykajú na nového súrodenca

Takto osobnosť dieťaťa formuje poradie, v akom sa narodilo

 

Fotogaléria


Foto: Instagram/tripplets from Copenhagen
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia