Syn mamu tak šokoval otázkou o penise, že onemela

Syn mamu tak šokoval
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2018-09-14 00:30:13 |

Po otázke o jej penise mama oľutovala, že sa sprchovala s trojročným synom. Keď zistil, že žiadny nemá, znechutený vyskočil z vane von.

Stretol sa s tým snáď každý rodič. Deti občas dokážu položiť naozaj ťažké otázky, najmä týkajúce sa intímnych partií tela. Jedna mama s prezývkou Messybunn na sociálnej sieti Reddit opísala zážitok zo spoločného kúpania s malým synom, keď si všimol, že jej akosi chýba penis. „Bolo to také nepríjemné, že už sa asi nikdy spolu kúpať nebudeme i keď som to zvykla často tak robiť. Normálne som stratila reč ,“ napísala.

„Najskôr sa opýtal, prečo tam dole mám toľko vlasov. Pritom ja sa holím, ale predsa len tam nejaké ochlpenie je. Tak som mu vysvetlila, že to je normálne, že ženy to majú takéto a chlapci majú penisy,“ opísala. „Potom sa ma opýtal, a tu som urobila chybu, či som ani nikdy nemala penis. Tak som mu úprimne odpovedala, že nie, narodila som sa takáto, s vagínou. Pri pohľade na ´to´ chvíľu rozmýšľal, potom mi dôrazným hlasom povedal, aby som sa otočila a vyskočil s plačom zo sprchy. Myslím, že aj z jeho strany to bolo poslednýkrát, čo sa so mnou sprchoval spoločne,“ doplnila.

Príspevok ostatných pobavil a mnohé mamy si spomenuli na vlastné podobné príbehy s objavovaním intímnych partií chlapcami. „Keď si môj syn prvýkrát všimol, že to tam mám iné, tak sa spýtal, či mi spadol penis. Vysvetlila som mu, že ženy penis nemajú, no on trval na svojom, že určite mi musel spadnúť a silou mocou ho hľadal,“ napísala jedna.

Ďalšia sa pridala s milou skúsenosťou, ktorú prežíva nanovo a nanovo. „Môj trojročný syn chápe, že dievčatá a dospelé ženy penis nemajú. A je veľmi hrdý, že to vie. Vždy, keď ideme okolo nejakého dievčaťa, mladšej ženy či staršej dámy, nahlas hovorí: ´X je dievča. X nemá penis.´ Robí to takmer zakaždým, vrátane predavačiek v supermarkete, kam chodíme pomerne často. Už si zvykli,“ napísala.

Ďalšia mama napísala: „Môj syn mi kedysi navrhol, nech idem do obchodu s penismi a kúpim si jeden.“

Podľa vývojovej psychologičky Susanne Ayers Denhamovej je bežné, keď batoľatá kladú vo veku okolo troch rokov otázky týkajúce sa genitálií. Najlepším prístupom je nerobiť z toho pred deťmi tabu, ale deťom to je jednoducho a priamočiaro vysvetliť.

Mohlo by vás tiež zaujať:

Toto nosia deti domov zo škôlok a škôl

Keď uvidíte, čo mama kúpila dcérkam, pôjdete do kolien

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia