Dieťa prežilo štyri dni pri mŕtvej mame vďaka chlebu s maslom

Dieťa prežilo štyri dni
Ilustračné foto
2018-09-09 08:40:13 |

Keď matku dvoch detí, Aimee Evans (†28), našli obesenú v spálni na poschodí, policajtom sa naskytol aj druhý smutný pohľad – na jej 3-ročnú dcérku, ktorá bola pri nej.

Pravdepodobne nevydarené vzťahy mali za následok rozhodnutie mladej dvojnásobnej mamy Aimee Louise Evans z Port Talbotu v južnom Walese vziať si život. Starší syn bol v tom čase u svojho biologického otca. Trojročnú dcérku našli v dome policajti po tom, ako išli preskúmať situáciu do domu, lebo Aimee nereagovala na žiadne telefonáty a sms správy. I keď malá Penny vyzerala zanedbane, dokázala sa o seba postarať – v zdraví prežila vďaka tomu, že jedla chlieb a k nemu nejaké maslo.

Stále viac si uvedomujem, ako dobre dievčatko tú situáciu zvládlo. Má len tri roky a dokázala si nájsť jedlo a pitie,“ uviedol policajný vyšetrovateľ Cleve Morris. Napriek tomu, že okrem zanedbanosti nenašli na dieťati známky iného ochorenia alebo zranenia, bolo prevezené na pozorovanie do nemocnice.

Slobodná Aimee to mala v poslednom čase asi ťažšie ako obvykle, lebo volala svojej mame Julii, aby prišla zobrať dcérku, lebo ona „so všetkým končí.“ Bohužiaľ, Julia nevyhodnotila situáciu správne a povedala jej iba toľko, aby nebola naštvaná a nech jej povie, čo sa stalo. Rozrušená Aimee však nemala chuť rozprávať sa s ňou o tom a položila telefón. To bolo poslednýkrát, keď boli v kontakte.  V nasledujúcich dňoch sa mama snažila s Aimee spojiť, dokonca aj zvonila pri jej dome, no nedostala žiadnu odpoveď, preto na štvrtý deň zalarmovala políciu.

Aimee nemala podľa rodinných príslušníkov ani podľa susedov a známych žiadne problémy s duševným zdravím.  Vyšetrovaním sa však zistilo, že stále častejšie pravidelne popíjala a v predchádzajúcich vzťahoch bola vystavená domácemu násiliu. O deti však bolo vždy dobre postarané, chodili čisté a doma mali upratané. „Toto je jeden z najťažších prípadov, s akými som sa stretol,“ povedal vyšetrovateľ. Vzorky krvi potvrdili, že v deň, keď sa Aimee obesila, bola riadne pod parou.

„Aimee bude chýbať veľa ľuďom,“ povedala jej kamarátka Stacey Ansellová. „Keby vedela, koľkých ľudí zarmútila svojim odchodom zarmútila, bola by ohromená,“ podotkla. Aj podľa ďalšej kamarátky Charlene Coulterovej bola Aimee úžasná žena s najväčším srdcom na svete, ktorá pomáhala, kde sa dalo. „Vždy venovala čas svojim blízkym a priateľom, nikdy nebolo pre ňu zaťažko pomôcť,“ dodala. Všetkým, ktorí ju poznali, je veľmi ľúto, že sa im so svojim trápením nezverila a navonok vystupovala ako sebavedomá a so životom spokojná mama. V skutočnosti trpela pre nevydarené vzťahy a svoj smútok začala utápať v alkohole.

Tento príbeh je mementom pre tých, ktorí sa boja zveriť so svojim trápením a myslia si, že ho dokážu vyriešiť sami, ako aj dôkazom pre rodičov, že deti naozaj zvládnu toho omnoho viac, ako si myslíme.

Prečítajte si tiež:

Mladý otec náhle zomrel držiac v náručí 8-mesačného synčeka

Po tom, ako pohladkala a nakŕmila dcérku, zomrela

Fotogaléria


Foto: Facebook
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia