Viete, prečo Charlotte nosí vždy iba šaty?

Viete, prečo Charlotte nosí
Ilustračné foto
Zdroj: foto sita.sk/AP
2018-08-02 00:30:40 |

Byť členom kráľovskej rodiny znamená dodržiavať mnohé prísne pravidlá. Dokonca aj vtedy, keď ste dieťa. A to aj v oblasti módy.

Ak sa čo i len trošku zaujímate o britskú kráľovskú rodinu alebo si zo zvedavosti či z nudy o nich  niečo prečítate, určite ste zachytili, že päťročný princ George nikdy na verejnosti nenosí klasické dlhé nohavice, ale zásadne iba šortky. Dôvodom je akési tiché britské pravidlo, že kraťasy sú znakom príslušnosti k aristokracii. Kráľovská rodina si nemôže dovoliť obísť ho. Jedinou výnimkou, ktorú Georgovi rodičia, princ William a vojvodkyňa Kate urobili, bola svadba princa Harryho s americkou herečkou Meghan Markle, kedy mal rovnako ako ostatné pážatá oblečené dlhé nohavice. Dá sa očakávať, že podobne budú obliekať aj najmladšieho Louisa a tak rovnako ako George musí počakť do ôsmych narodenín, aby si mohol dať na seba "dospelácke" dlhé nohavice alebo džínsy. 

Teraz prišla na pretras Georgova mladšia sestrička Charlotte, ktorá má na sebe vždy rozkošné šatôčky, no medzi malými dievčatami obľúbené legíny alebo pohodlné nohavice akoby ani v šatníku vôbec nemala. Súvisí to, že Kate preferuje pri jej obliekaní klasické dievčenské šaty, opäť s nejakým pravidlom britskej aristokracie?  Podľa dizajnérky detskej módy Rachel Riley, ktorá občas oblieka aj Georga, je to osobné rozhodnutie Kate. Tá oblieka dcérku do tradičných dievčenských šiat, aby jej rozkošná dcérka bola na fotkách vždy nadčasová. „Ak nosíte veľmi jednoduché veci, nikdy to nebude pôsobiť neaktuálne,“ povedala pre The Telegraph. Dizajnérka si myslí, že aj keď Charlotte je na verejnosti vždy v šatách, v súkromí jej mamina pravdepodobne dovolí aj spomínané legíny, tepláčiky či nohavice.

Vojvodkyňu z Cambridge tiež nenájdeme na žiadnej fotke z oficiálnej udalosti v nohaviciach alebo nejakom aktuálnom módnom výstrelku. Na fotkách z voľnočasových aktivít sme ju však mohli zahliadnuť aj v džínsoch alebo pohodlných nohaviciach.  

Pred sobášom s Williamom sme ju napríklad nikdy na verejnosti nevideli s tiarou lebo tieto ozdoby hlavy sú podľa tradície určené vydatým ženám.  Možno ste si všimli aj to, že napríklad kráľovnú Alžbetu II. môžeme vidieť na verejnosti len málokedy bez rukavičiek. Panovníčka ich nosí najmä z praktických dôvodov. Počas dňa je totiž často potrebné, aby si potriasala ruky so stovkami ľudí.

Výnimkou v kráľovskej rodine je zatiaľ  manželka Williamovho brata Harryho, Meghan Markle, ktorá si potrpí na luxusné a moderné kúsky. Rada nosí  nohavice, ktoré kráľovná Alžbeta II. až tak nemusí a prekážali jej aj na Lady Diane, tragicky zosnulej mame Williama a Harryho, ktorá bola vždy tak trochu rebelkou.

Princ Charles a jeho manželka Camilla uprednostňujú tradičný štýl, William s Harrym sú tiež od narodenia zvyknutí na klasiku. Počas odiciálnych príležitostí ich najčastejšie vidíme v uniformách alebo v kvalitných oblekoch. Vo voľnom čase uprednostňujú športovú eleganciu, módnym výstrelkom sa vyhýbajú. 

Prečítajte si tiež:

Najkrajšiu fotku Kate a Louisa sme pôvodne nemali vidieť

Vojvodkyňa Kate s deťmi na dostihoch, jej šaty zmizli z obchodov

 

Fotogaléria


Foto: profimedia.sk, sita.sk/AP
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia