Princ Louis je pokrstený. Toto je prvá oficiálna fotka

Princ Louis je pokrstený.
Ilustračné foto
Zdroj: foto: sita.sk/AP
2018-07-09 18:39:18 |

Má to za sebou. Najmladší syn princa Williama a vojvodkyne Kate, princ Louis, je pokrstený. Drobček bol rozkošný, rovnako aj jeho súrodenci George a Charlotte.

Vojvodkyni Kate to v pondelok výnimočne seklo. Na krste najmladšieho synčeka rozdávala úsmevy na všetky strany. Ozdoba na hlave plná kvetov ju úplne rozžiarila. Malá parádnica Charlotte bola zladená do modrej a manželka princa Harryho, Meghan, zvolila olivovozelené šaty. Tá sa zúčastnila na kráľovskom krste po prvýkrát v živote. Princ William s Harrym zvolili obleky s modrými kravatami, George mal na sebe bielu košieľku s modrým lemovaním, ktorú sme na ňom už niekoľkokrát videli.

Princa Louisa pokrstil arcibiskup z Canterbury Justin Welby v kráľovskej kaplnke Paláca sv. Jakuba v Londýne. Má šesť krstných rodičov - Nicholasa van Cutsema, Guya Pellyho, Harryho Aubreyho-Fletchera, lady Lauru Meadeovú, Roberta Cartera a Lucy Middletonovú. Všetci sú priateľmi alebo príbuznými kráľovského páru.

Princiatko bolo zavinuté v replike kráľovskej krstovej róby z bielej čipky a saténu krémovej farby, ktorú použili po prvý raz v roku 1841. V súčasnosti ju vyrába krajčírka britskej kráľovnej Alžbety II. Angela Kellyová. Pri krste bola použitá voda z rieky Jordán a strieborná krstiteľnica, ktorú dala v roku 1840 vyrobiť kráľovná Viktória.    

Po ceremónii pozvali Louisovi rodičia hostí na súkromné posedeníe na krstový koláč, ktorý je jedným z ôsmich poschodí ich sedemročnej svadobnej torty, vysvetľuje Sky News. Na krste bola prítomná aj najbližšia rodina páru vrátane princa Charlesa. Kráľovná Alžbeta II. a princ Philip však vzhľadom na náročný uplynulý týždeň a prípravy na návštevu amerického prezidenta Donalda Trumpa chýbali. Kensingtonský palác vylúčil, že kráľovnina absencia súvisí s jej zdravím.

 

Princ Louis sa narodil 23. apríla a je piatym v nástupníckej línii na trón. Tretie dieťa Williama (36) a Catherine (36) je šiestym pravnúčaťom kráľovnej Alžbety II. Jeho súrodencami sú princ George (4) a princezná Charlotte (3).

Prečítajte si tiež:

Vojvodkyňa Kate s deťmi na dostihoch. Jej šaty zmizli z obchodov

Prvá oficiálna fotka Harryho a Meghan: Obkľúčili ich deti

Fotogaléria


Foto: sita.sk/AP
Zdroj: TASR, az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia