Princ Louis má svoj veľký deň

Princ Louis má svoj
Ilustračné foto
Zdroj: foto: sita.sk/AP
2018-07-09 09:57:39 |

Tretie dieťa princa Williama a vojvodkyne Kate, 11-týždňový Louis, je dnes stredobodom pozornosti. Krstia ho.

Briti sú opäť v pozore. Dnenšý deň patrí k tým slávnostným. Najmladší potomok sympatického páru Williama a Kate, princ Louis, má krst. Ide o súkromný obrad. 

Strýko Harry nenechal nič na náhodu a oslávencovi zaobstaral vzácny darček - prvé vydanie knižky Winnie the Pooh, za 8000 libier. 

Louisa, ktorý je piatym v nástupníctve na kráľovský trón, pokrstí arcibiskup z Canterbury Justin Welby v kráľovskej kaplnke Paláca sv. Jakuba v Londýne. Tento reverend krstil aj Georga a Charlotte, sobášil tiež ich rodičov Williama a Kate a nedávno i princa Harryho a Meghan Markle. Obrad nebude prístupný verejnosti, dovnútra sa dostanú iba tí, ktorí majú pozvánky. Na jednom z prvých oficiálnych slávnostných dní svojho bračeka nebudú chýbať ani štvorročný George a trojročná Charlotte.

(oficiálna fotka z krstu Georga)

(oficiálna fotka z krstu Charlotte)

William a Kate prezradili dopredu mená kmotrovcov. Budú nimi Nicholas van Vutsem, Guy Pelly, Harry AubreyFletcher, lady Laura Meade, Robert Carter a Lucy Middleton - takže žiadna modrá krv, ale rozhodli sa pre svojich najbližších priateľov. Kráľovná Alžbeta II. s manželom, princom Philipom, sa na krste nezúčastnia. 

 

Na krste sa okrem rodičov a súrodencov Louisa zúčastnia aj Harry s Meghan, teda vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu, rodičia Kate, jej sestra Pippa s manželom a brat James, ako aj spomínaní krstní rodičia s rodinami. 

 

 

Louisa rovnako ako Georga a Charlotte pokrstia vodou z Jordánu. tiež rovnako ako oni bude mať na sebe oblečenú repliku saténovo-čipkovanej krstinovej košieľky od návrhárky Angely Kelly. 

Prečítajte si tiež:

To bola nuda: Takto sa bavila princezná Leonore na krste sestry

Krst princeznej bol módnou udalosťou celej rodiny

Fotogaléria


Foto: sita.sk/AP, shutterstock
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia