Top 5 najlepších darčekov pre učiteľa

Top 5 najlepších darčekov
Ilustračné foto
Zdroj: Foto: Thinkstock.com
2019-06-25 00:30:52 |

Vymyslieť pre učiteľa darček, ktorý by ho naozaj potešil a nebol pridrahý či prilacný, nie je úplne jednoduché. Máme pre vás 5 tipov, ktorými určite nesklamete.

Už je akýmsi zvykom, že deti na konci školského roka prinesú svojej obľúbenej pani učiteľke alebo pánu učiteľovi nejakú drobnosť ako vďaku za 10-mesačnú snahu za katedrou. Niektorí žiaci si zmyslia aj na pani vychovávateľky v školských kluboch, na pani upratovačky, školníka či na tety kuchárky.  Určite aj ich poteší, keď dostanú čokoládu či kvietok. Nie je to povinnosť a nikto vás nemôže donútiť, aby ste nosili do školy darčeky. Tiež nie je vhodné vymýšľať drahé dary, ktoré obdarovanú osobu akurát tak privedú do rozpakov. Ak rozmýšľate, čo by sa hodilo, skúste niektorý z týchto 5 tipov. Do piatku to stihnete.

1. Darčekové poukážky: Takýmto darčekom nič nepokazíte. Podľa toho, či ho daruje pani učiteľke dieťa samo alebo sa ich spojí viac, sa môžete rozhodnúť pre jej hodnotu. Nič nepokazíte poukážkou na kúpu knihy, na sladký zákusok a kávu v kaviarni alebo deti môžu takouto formou darovať učiteľke napríklad masáž, aby sa po skončení školského roka zregenerovala.

2. Vlastnoručne vyrobené darčeky:  Škála možností je široká a deti sa môžu realizovať – vyrobiť napríklad záložku do knihy, nakresliť pekný obrázok, vystrihnúť kvetinku, zvieratko alebo pokojne vyrobiť aj ozdobu na vianočný stromček, pri vešaní ktorej si učiteľka na žiačika spomenie. Šikovnejšie deti dokážu vyrobiť aj prstienok či fotorámik.

„Milujem takéto darčeky od mojich detí," hovorí učiteľka Vladka. „Doteraz používam rozkošné vlastnoručne vyrobené ozdoby, ktoré som dostala pred 12 rokmi,“ dodáva.


TIP: Top 5 najnevhodnejších darčekov pre učiteľov


3. Spoločný darček: Namiesto toho, aby každé dieťa prišlo so svojim malým darčekom, prispeje každé určitou sumou (1 alebo 2 eurá) a z vyzbieranej sumy sa kúpi napríklad už spomínaná darčeková poukážka alebo iný spoločný darček. To je trochu náročnejšie na organizáciu – buď si musia vybrať jedného spomedzi seba alebo si to zoberie na starosti jeden z rodičov. Toto sa vám už do piatku asi zrealizovať nepodarí. Tak možno na budúci školský rok...

4. Špeciálne sladkosti alebo slané pochúťky kúpené v obchodoch: Kým domácimi lahôdkami môžete uviesť učiteľa do rozpakov a neraz snaha vášho potomka alebo aj vás skončí nepovšimnutá v koši, gurmánska lahôdka od profesionálov je vždy dobrým nápadom.

5. Dopis venovaný učiteľovi: Toto dojme a poteší asi každú pani učiteľku a pána učiteľa. „Je to ten najlepší a najkrajší darček, keď si žiak nájde čas a vlastnými slovami ocení moju prácu. I keď sú tieto osobné vyznania neraz plné chýb, v tomto prípade mi to vôbec neprekáža a niekedy ich ani neviem pre slzy dočítať,“ priznáva ôsmacka učiteľka Valika. Samozrejme, nie každé dieťa má talent alebo chuť  učiteľovi písať, možno však len potrebuje „nakopnúť“ a vy budete pozerať, akého spisovateľa doma máte. „Učím už nejaký ten rok a za ten čas som dostala mnoho darčekov – od lacných až po drahé, nepremyslené aj dokonale premyslené. Jediné, ktoré si odkladám a patria k mojim pokladom, sú práve listy od detí. Občas si niektorý z nich prečítam a hneď sa mi v mysli vybaví, kde ten žiak sedel, čo mal najradšej, s kým sa kamarátil,“ dodáva. 

Ak vás ani jeden z týchto tipov nezaujal, popozerajte si na sociálnych sieťach nápady šikovných rodičov, ktorí vyrábajú rôzne drobnosti hodiace sa práve pre takéto príležitosti. Záujem o ich ponuku je pred koncom školského roka obvykle vysoký a možno nerpochodíte, ale treba vyskúšať. My sme našli napríklad neskutočne pekne rozvoniavajúce mydlové kytice, varešky a venovaním, ručne robené pralinky, farebné látkové srdiečka, anjelikov či nádherné ručne kované ružičky. To je len malý "výcuc" z množstva výrobkov, z ktorých si možno vybrať. 

Prečítajte si tiež: 

Top tipy na nemateriálne darčeky nielen pre školákov

Osem skvelých tipov, ako prežiť zlé vysvedčenie

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia