Mama dojčiaca štvorročnú dcéru vysvetľuje, prečo je to dobré

Mama dojčiaca štvorročnú dcéru
Ilustračné foto
Zdroj: Foto: Instagram
2018-06-24 00:30:18 |

Sarah Everett z Colchesteru v Essexe nechce rozhodovať za svoju štvoročnú dcéru, preto ju ešte stále dojčí. Keď malá dostane chuť, tak sa napije.

Bežným pravidlom je, že vo veľkých veciach do určitého veku rozhodujú za deti rodičia, lebo dokážu lepšie určiť, čo je pre ne dobré a čo nie. Sarah (32) je však veľkou fanúšičkou konceptu prirodzeného dojčenia, pri ktorom sa dieťa samo rozhoduje, kedy sa odstaví. Preto ešte doteraz dojčí svoju štvorročnú dcérku a nemá poňatia, kedy s tým skončia. Nezávisí to od nej...

Sarah doteraz ľutuje, že pri prvorodenom synovi Archiem podľahla spoločenskému tlaku a odstavila ho v jednom roku. „Pri ňom som si ani neuvedomila, že mám aj inú možnosť. Odstavila som ho v roku, lebo som si myslela, že tak to majú mamy robiť,“ uviedla Sarah pre metro.co.uk. Pri druhom synovi Lukovi sa rozhodla potiahnuť dojčenie tak dlho, ako to bude možné, ale ten sa sám odstavil vo veku dvoch rokov. Najmladšia dcérka April sa narodila v roku 2014 a Sarah tiež necháva na nej, kedy sa rozhodne s materským mliekom skončiť. Tej evidentne chutí. „Od vlaňajška si pýta mlieko už iba pred spaním. Trvá jej to päť až sedem minút. Je rada, že dostane pred spaním lahodný nápoj,“ myslí si Sarah, podľa ktorej dojčenie vplýva dobre na dcérkino zdravie. Dievčatko ochorie naozaj výnimočne.

„Nikdy som si nemyslela, že budem dojčiť tak dlho, ale som taká šťastná. Myslím, že aj iné mamičky by to chceli, ale cítia, že nemôžu. Chcem im ukázať, že ak chcú, tak to ide,“ povedala. Jej cieľom je rozptýliť obavy a mýty spojené s dojčením väčších detí.

Na svojom instagramovom účte zverejňuje fotky v nádeji, že povzbudí aj ďalšie mam k tomu, aby deti dojčili dovtedy, kým budú mať o materské mlieko záujem. „Z akéhokoľvek dôvodu existujú negatívne názory na neskoršie fázy dojčenia, ale sama som zistila, že je to pre moje deti obrovský komfort a vytvorili sme si pocit blízkosti,“ vysvetľuje.

Prečítajte si tiež:

Mama stále dojčí päťročnú dcéru, manžel jej fanúšikom nie je

Mama rekordérka denne vyprodukuje 7 litrov materského mlieka

Fotogaléria


Foto: Instagram
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia