Na palubu jednorožca oslávilo MDD rekordný počet ľudí

Na palubu jednorožca oslávilo
Ilustračné foto
Zdroj: foto: tlačová správa
2018-06-06 21:34:55 |

Najväčšia penová párty či vystúpenie Dary Rolins. Aj toto bolo súčasťou najväčšej oslavy MDD, ktorá sa uskutočnila v nedeľu v Bratislave.

V areáli Auparku a v Sade Janka Kráľa sa v nedeľu bavilo približne 12 000 ľudí a počas dňa sa registrovalo do rôznych súťaží bezmála 2000 detí. Celodennú  rodinnú akciu organizovalo občianske združenie Moonlight camp ako súčasť projektu na podporu nadaných detí zo sociálne znevýhodneného prostredia. Záštitu prevzal starosta Petržalky Vladimír Bajan. MDD Na palube jednorožca je vyvrcholením už siedmeho ročníka tohto projektu. 

Deti pri registrácii dostali informačný leták, fľašu minerálky Zlatíčko a originálnu hraciu kartu, s ktorou absolvovali 20 atraktívnych stanovíšť rozmiestnených v areáli Auparku a po celom Sade Janka Kráľa. Zasúťažili si, pozreli si záchranársku techniku a tiež si užili ukážky práce zásahových jednotiek akými sú polícia, hasiči, záchranári,  kynológovia a mnohí ďalší. Po úspešnom absolvovaní každého stanovišťa získali deti  na zadnú stranu hracej karty pečiatku s písmenom. Deti, ktoré  absolvovali všetky stanovištia, zozbierali všetky písmená tajničky a správne ju vyplnili, boli zaradení do žrebovanie o fantastické ceny. Tajnička pre tento rok znela: To podstatné je očiam neviditeľné.

Na koho sa usmialo šťastie a získal niektorú z cien, medzi ktorými boli víkendová rodinný pobyt na 2 noci v hoteli Health Spa Resort Esplanade**** s polpenziou, wifi a vstupom do Vodného a saunového sveta od spoločnosti Kúpele Piešťany a na cestu auto Peugeot od Final - CD s plnou nádržou, let balónom, VIP exkurzia v TV Joj, vstupenky do divadla La Komika a iné? Tu sú mená výhercov: 1. miesto Dominika Barčáková, 2. miesto Kika Koreňová a 3. miesto Simona Ondrušová.

O pohodlie a zábavu detí sa počas celého dňa staralo viac ako 200 ľudí. Na pódiu vystúpila Dara Rolins a podujatie vyvrcholilo najväčšou penovou párty na Slovensku. Pripravené boli tiež sprievodné akcie: Works hop, čitáreň, kreslenie na chodník, meranie zraku, množstvo maskotov v životnej aj nadživotnej veľkosti a veľa ďalších prekvapení.

Deti z projektu Na palube jednorožca sa predstavili ako figuranti počas simulovaných ukážok pri súťaži družstiev základných škôl v poskytovaní prvej pomoci pod názvom Dieťa života s podtitulom Zachrániť život je jednoduchšie ako ho splodiť, pod odbornou garanciou prezidenta Slovenského Červeného kríža Viliama Dobiáša. Záštitu nad podujatím prevzala ministerka školstva, vedy, výskumu a športu SR Martina Lubyová. Na súťaži sa zúčastnilo viac ako 10 družstiev I. a II. stupňa. Výhercom putovného pohára sa stalo družstvo ZŠ na ulici Gábora Bethlena v Nových Zámkov v zložení: Tamara Kubičková (8.A),  Karolína Mentelová (8.A), Hanka Dikáczová (8.B), Rebeka Jeneiová (8.B) a Sofia Šurnovská (8.B). Výhercovia si prevzali putovný pohár z rúk štátnej tajomníčky MŠ SR Oľgy Nachtmannovej.

Fotogaléria


Foto: tlačová správa
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia