Bodaj by nikdy nevynašli mamin mobil, napísal chlapec do slohu

Bodaj by nikdy nevynašli
Ilustračné foto
2018-06-05 00:30:19 |

Už má toho plné zuby! Malý druháčik to rodičom riadne natrel. Namiesto neho venujú čas svojim mobilom.

Elektronika je priam pohromou dneška. Najmä mobilom sme prepadli všetci bez rozdielu veku a aj keď stále čítame, aké môžu byť škodlivé, nepustíme ich z ruky. Neraz rodičia okrikujú deti, aby odišli od elektroniky a pritom sami sedia pri notebooku, tablete či ťukajú do mobilu. Niektoré deti nenávidia mobily dokonca ešte viac ako ich rodičia.

Americká učiteľka z Louisiane Jen Beason zverejnila na sociálnej sieti prácu jedného druháčika, v ktorej mal rovnako ako ostatní spolužiaci napísať technológiu, ktorú by najradšej zrušil. „Ak by som mal povedať, ktorá technológia sa mi nepáči, povedal by som, že je to telefón. Mobil sa mi nepáči, pretože moji rodičia ho majú v ruke každý deň. Telefón je niekedy naozaj zlý zvyk. Nenávidím mobil mojej mamy a želám si, aby ho nikdy nemala,“ znejú slová frustrovaného sedemročného chlapca. Má plné zuby toho, že rodičia si všímajú viac svoje telefóny ako jeho. Slová doplnil veľavravným obrázkom s preškrtnutým mobilom, pri ktorom je smutná tvár hovoriaca: „Nenávidím to.“

 Učiteľka sa rozhodla jeho sloh zdieľať na sociálnej sieti, aby si rodičia uvedomili, ako mnohé deti vnímajú technológie v rukách rodičov. Chlapček nebol jediný, podobnú myšlienku dali na papier štyri z 21 detí v triede.


Zobrala večer deťom mobily, tie sa jej za to riadne pomstili


Prácu smutného školáka zdieľajú tisíce ľudí a mnohých donútila k zamysleniu sa nad sebou. „Wow, toto vyšlo z úst dieťaťa. Všetci sme vinní,“ napísala napríklad v komentári Tracy Jenkinsová. „Silné slová druháka na základnej škole,“ poznamenala ďalšia užívateľka Sylvia Burtonová. Iný komentujúci napísal: „Je to také smutné a usvedčujúce. Veľká pripomienka pre nás všetkých, aby sme odložili telefóny a venovali sa viac našim deťom.“ Do diskusie sa zapojili aj ďalší učitelia a rodičia. Status si dokonca všimli aj rodičia chlapca, ktorého prácu učiteľka zdieľala a napísali, že si vôbec neuvedomovali, ako tým synovi ubližujú. Tvrdia, že ich to mrzí a budú mu venovať omnoho viac času ako doteraz.

Prečítajte si tiež:

Záleží vám na tom, aby boli vaše deti šťastné, Robte toto

Toto robte a vaše dieťa bude v živote úspešné

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Zdroj: hj

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia