Táto pestúnka má na svedomí dva detské životy

Táto pestúnka má na
Ilustračné foto
Zdroj: foto: sita.sk/AP
2018-05-16 00:30:41 |

Pestúnka, ktorá zabila nožom dve deti zverené do jej opatery, dostala tento týždeň doživotie bez možnosti prepustenia.

Yoselyn Ortegová z Dominikánskej republiky dobodala na smrť 6-ročné dievčatko a 2-ročného chlapca ešte v roku 2012. Nevinné deti zomierali strašnou smrťou. Yoselyn ich zabila v kúpeľni bytu ich rodičov na newyorskom Manhattane. Malej Lucii, ktorú volala rodina Lulu, zasadila vyše 30 bodných rán, Leovi päť. Počas vynesenia verdiktu 55-ročná Ortegová plakala a povedala, že "veľmi ľutuje všetko, čo sa stalo".

(Yoselyn Ortega)

Pre rodinu pracovala asi dva roky. Tvrdila, že bola veľmi psychicky chorá a nevedela, čo robí. "Je mi veľmi ľúto všetkého čo sa stalo, ale dúfam, že nikto neprejde tým, čím som si prešla ja. Hoci mnohí mi želajú len to najhoršie, môj život je v rukách Boha," vyhlásila. Sudca Gregory Carro ju však označil za "čisté zlo".

(Yoselyn Ortega)

Na pojednávaní sa zúčastnili aj rodičia zabitých detí Marina a Kevin Krim, ktorým zostala ešte dcérka Nessie. „Chcela zničiť našu rodinu, ale to sa jej nepodarilo,“ vyhlásila nešťastná Marina. I keď život po smrti detí sa im radikálne zmenil, kríž nesú manželia spoločne a podporujú sa ešte viac ako predtým. "Môže si myslieť, že zničila Lulu a Lea, ale nie je to tak. Obaja majú stále veľkú silu. Teraz sú z nich hviezdy, ktoré nás vždy povedú,“ povedala so slzami v očiach.

(Marina Krim)

Manželia na súde opísali, ako sa k nim Yoselyn Ortega dostala. Prijali ju na odporúčanie známych, u ktorých pracovala jej sestra a poskytla im o nej falošné informácie. „Následky sú hrozné,“ zdôraznil Kevin Krim. „Chýba mi to, ako na mňa deti volávali, ako okolo mňa behali, ako sa so mnou lúčili, keď som odchádzal do práce. Chýba mi ich jemná pokožka v mojom náručí, ich vôňa,“ neubránil sa slzám muž, ktorého deti pripravila pestúnka o život.

(Kevin Krim)

Mama Marina s bolesťou opísala deň, keď boli deti zavraždené. Stalo sa to vtedy, keď ona odišla s trojročnou Nessie na kurz plávania. Keď a vrátila, doma bolo ticho a pokojne, len v kúpeľni sa svietilo.  Keď otvorila dvere, aby zistila kto tam je, objavila telá dobodaných detí vo vani a pri nich krvavú Yoselyn, ktorá sa neúspešne pokúsila podrezať si hrdlo.

(27. október 2012 - fotky Lulu a Lea vystavené pred domom, v ktorom žili.)

Z Nessie podľa mamy aj napriek traume, ktorú prežila, vyrastá silné a šťastné dieťa. "Často mne aj Kevinovi dáva hlboké a nezodpovedané otázky o živote, ktoré ju trápia. Sú to témy, ktorým sa väčšina rodičov pri rozhovoroch s deťmi vyhýba,“ uviedla.

(v tomto bytovom dome žila Yoselyn Ortega v New Yorku)

Yoselyn Ortega tvrdila, že sa v tom čase necítila dobre, ale nemohla ísť k lekárovi. Jej obhajcovia argumentovali paranoidnými bludmi a záchvatmi depresie, ktorými mala trpieť už od roku 1978. Počas sedemtýždňového testovania však porotcovia nezistili u nej žiadnu vážnu psychickú poruchu, pre ktorú by nebola schopná uvedomovať si čo robí a pochopiť dôsledky svojho činu.

(rdoný dom Yoselyn v Dominikánskej republike)

Súd ju v apríli uznal vinnou z dvojnásobnej vraždy, ktorú podľa neho plánovala. Dôvodom bola údajne nenávisť voči matke detí Marine Krimovej. „Žiarlila na môj život, preto sa rozhodla pre tento strašný čin,“ je presvedčená Marina Krim.

Prečítajte si tiež:

Hororové príbehy pestúnok

Mama sa nedokáže odpútať od vraha svojej dcérky

 

Fotogaléria


Foto: sita.sk/AP
Zdroj: az, sita.sk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia