12 znakov, že váš vzťah obstojí v skúške času

12 znakov, že váš
Ilustračné foto
Zdroj: Foto: Thinkstock.com
2021-02-18 13:30:00 |

Rozmýšľate niekedy nad tým, či váš súčasný vzťah vydrží? Túto otázku si kladú mnohí, ale odpoveďami si istí nie sú. Existujú určité znaky, ktoré vám napovedia.

Snáď každý zamilovaný človek túži po tom, aby s tým druhým prežili spolu celý život. Niekedy to vyjde, inokedy nie. Občas aj tá najväčšia láska skončí úplným ochladnutím citov, inokedy niekoľkoročné kamarátstvo prerastie do toho najhlbšieho citu lásky. Ako sa hovorí, hlbiny ľudskej duše sú nevypočitateľné.

Ak sa váš vzťah vyznačuje týmto 12 znakmi, má šancu v skúške času obstáť:

1. Nie ste len pár, ale aj najlepší priatelia

Toto ste už určite počuli. Páry, ktoré spolu vydržia dlho, sú zvyčajne najlepšími priateľmi. Ak ste v počiatočnom štádiu vzťahu, nebojte sa, ešte stále máte čas stať sa nimi.

2. Každý z vás má aj svoj život

Aj keď je dôležité byť najlepšími priateľmi, rovnako dôležité je mať veci, ktoré robíte sami. Či už ide o koníčky alebo prácu. To vám poskytne cenný čas, keď ste od seba. Verte, je to rozhodujúce pre udržanie dlhodobého vzťahu. Túžba byť s určitým človekom non-stop vám 20 rokov nevydrží.

3. Na dôležité veci máte rovnaký názor

Nemusíte sa zhodnúť vo všetkom, ale v zásadných veciach musí byť jednota. Je dôležité, aby ste boli na tej istej strane, pokiaľ ide o veľké ciele a hodnoty vo vašom živote.

4. Viete, kedy je potrebné vzťah okoreniť

Rutina vo vzťahu je na jednej strane dobrá a upokojujúca, na druhej môže začať nudiť. Ak viete vystihnúť správny moment, kedy je potrebné vzťah trochu okoreniť, aby úplne nezovšednel, prežije dlhšie. Vyhnete sa tak zbytočnej frustrácii.

5. Dokážete sa otvorene baviť o sexe

Nemáme na mysli to, že sa radi rozprávate o „banalitách“ v sexe, ale že dokážete hovoriť aj o vážnych veciach týkajúcich sa sexu a sexuality, ktoré  môžu byť niekedy aj nepríjemné. Vďaka tomu je vzťah silnejší.

6. Argumenty vás nerozdelia

Znie to možno bláznivo, ale ak dokážete argumentovať, v dlhodobom horizonte máte väčšiu šancu spolu vydržať. Viete, že môžete byť na seba nahnevaní a povedať si svoje, ale nepotrvá to večne.


TIP: Takto si udržíte dobré manželstvo


7. Navzájom sa podporujete

Ak má jeden partner úspech, druhý je šťastný s ním. Závisť tu nemá miesto. Toto je správanie dlhodobých párov, pretože sú skutočne šťastní za úspech druhého.

8. Prežijete aj horšie dni

Vždy nastanú aj ťažšie dni a obaja si to uvedomíte. V dlhodobých partnerstvách už dokážu partneri jeden druhému z pohybov, pohľadov či dokonca dohodnutých kódov vyčítať, že teraz nie je ten správny čas na niečo. Ak dokážete akceptovať zlú partnerovu náladu a nemáte potrebu tlačiť práve vtedy na pílu, je to fajn signál pre dlhodobý vzťah.

9. Čas vás nerozdelí

Ak má vzťah vydržať naozaj dlho, čas vás zblíži ešte viac. Nie je jednoduché pochopiť to, ale so správnymi základmi vášho vzťahu sa to určite stane.

10. S partnerom sa vám žije lepšie

Vo vzťahoch, ktoré obstoja v skúške času, si ľudia uvedomia, že po boku s tým druhým sa im žije lepšie. Znie to ako klišé, ale je to pravda.

11. Môžete hovoriť o pochybnostiach

Je v poriadku mať pochybnosti. Keď ste dosiahli túto fázu vo vzťahu, bez problémov o nich môžete diskutovať. Každý občas o vzťahu pochybuje. Dôležité je povedať to občas aj nahlas a vypočuť si názor toho druhého.

12. Pozeráte sa spoločne do budúcnosti

Tešiť sa spoločne na budúcnosť je niečo, čo zažije každý, kto nájde toho správneho človeka. Nemáme na mysli najbližšie sviatky, ale veľké životné udalosti.

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia