Dieťa na posteli? Nešťastná mama pred tým varuje

Dieťa na posteli? Nešťastná
Ilustračné foto
2018-05-09 00:45:41 |

Stačila chvíľka nepozornosti a malý Colton takmer prišiel o život. Pár sekúnd pred tým by nikomu ani nenapadlo, čo sa môže stať.

Chlapča skončilo s veľmi vážnymi zraneniami po tom, ako sa skotúľalo z postele. Tá nebola o nič vyššia ko ktorákoľvek bežná posteľ. Na prvý pohľad bolo dokonca aj po páde všetko v poriadku, no stav drobčeka sa začal veľmi rýchlo zhoršovať.

Paige Fergusonová je rovnaká ako ostatné mamy. Dostala tisícky rád čo a ako robiť a tiež vie, čo môže byť pre dieťatko nebezpečné. Aj to, že keď nechá polročné dieťa na posteli bez dozoru, môže sa prevaliť a spadnúť. Samozrejme, snaží sa robiť všetko tak ako treba, ale sme ľudia a tak robíme tiež chyby. Dnes si už veľmi bolestne uvedomuje, že nebezpečenstvo netreba podceňovať a keby vedela, čo sa stane, od synčeka Coltona položeného na posteli by neodbehla ani na pol sekundy.

„Všetko to začalo, keď Colton spadol z postele,“ píše Paige na Facebooku. Synčeka položila ďaleko od kraja a obložila ho vankúšmi: Myslela, že je to dostatočné bezpečnostné opatrenie. Nebolo... „Chvíľu po tom, ako som vyšla z miestnosti, počula som nejaký zvuk. Bol to náraz na hlavu. Colton plakal, bol pri vedomí a dokonca sa aj usmial,“ opisuje. I keď sa nezdalo, že sa niečo stalo, rodičia sa rozhodli pre istotu navštíviť lekára. „Čakali sme úplne inú odpoveď, než akú sme dostali. Že proste áno, spadol, hlavičku má udretú, ale všetko je v poriadku,“ píše Paige. V tej chvíli však prežila ten najväčší šok v živote. Lekári im povedali, že Colton má zlomenú lebku a silné krvácanie do mozgu. „Oznámili nám, že Colton to nemusí prežiť. Alebo môže prežiť, ale už nikdy nebude chodiť alebo hovoriť. Môže byť aj v poriadku alebo bude jeho vývoj oneskorený,“ napísala nešťastná mama.


TIP - Praktický manuál: Kedy vyhľadať po páde dieťaťa lekára


„Prosím, berte akýkoľvek zásah do hlavy vážne. Nedá sa povedať, aké je to hrozné. Moje srdce je rozbité,“ varuje Paige. Teraz má Colton sedem mesiacov a jeho zdravotný stav je lepší, než si lekári mysleli. Istotu, že bude úplne v poriadku, ešte nikto nemá, no nádej zomiera posledná. „Pred mesiacom mi povedali, že moje dieťa pôjde do neba. Neskôr mi bolo povedané, že zostane vo vegetatívnom stave, má mozgovú obrnu a epilepsiu, takže kvalita jeho života bude takmer nulová.  Preleží ho v posteli s prázdnym pohľadom. A dnes... dnes som plakala. Moje dieťa sa usmialo, som v úžase a prekvapená,“ napísala na Facebook prednedávnom. Všetci veria, že chlapča sa zregeneruje, i keď lekári sú realisti a upozornili rodičov, že všetko sa môže v sekunde zvrtnúť.

Život je veľmi krehký. Niekedy stačí naozaj pár sekúnd a už nikdy nebude také ako predtým. „Deti nikdy nedokážeme ochrániť na 100 percent. Počúvajte však rady skúsených. Ja vám radím, nikdy nenechajte samo na posteli dieťa, ktoré sa už dokáže prevaľovať. Stačí sa otočiť a možno si to budete rovnako ako ja do konca života vyčítať a pýtať sa: „Prečo?“

Fotky vznikli v spolupráci s Kik. 

Prečítajte si tiež:

Modriny nemusia nič znamenať. Kedy však treba zbystriť pozornosť?

Pozor na tieto signály: Neváhajte a navštívte radšej pediatra

Fotogaléria


Foto: Facebook
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia