Nahému novorodencovi v lese chýbali dve rebrá

Nahému novorodencovi v lese
Ilustračné foto
Zdroj: foto: MEN Media
2018-05-03 00:30:45 |

Mimoriadne kruto sa osud zahral s novonarodeným dievčatkom, ktorého telo našli začiatkom apríla pri anglickom meste Greater Manchester.

Detektívi zistili, že úbohé dievčatko, ktoré pomenovali Pearl (Perla), malo vrodenú vadu. „Postmortálne vyšetrovanie forenzného aj pediatrického patológa ukázalo, že Pearl mala vrodenú chybu, ktorou bola absencia dvoch rebier,“ informoval hlavný inšpektor Lewis Hughes pre Manchester Evening News. Polícia však nevie, či to prispelo k jej smrti. Dokonca sa nedá zistiť ani to, či sa dievčatko už narodilo mŕtve alebo nejaký čas po pôrode ešte žilo. „Nevieme ani to, či matka alebo obaja rodičia vôbec tušili, že bábätko má túto vrodenú chybu,“ skonštatoval.

(inšpektor Lewis)

DNA dievčatka porovnali po náleze s národnými databázami, no v nich sa nachádzajú iba vzorky ľudí odsúdených za zločiny alebo tých, ktorí prišli do styku s políciou. Matku novorodenca medzi nimi nenašli. Hovorili s niekoľkými ženami v oblasti, kde telíčko našli, zatiaľ však neúspešne. Na prvý pohľad je bábätko bielej rasy, no testovanie etnicity naznačilo, že v rodine je zmiešané rasové dedičstvo. Farbu vlasov a očí určiť nemožno. „Pearl bola donosená,“ podotkol Hughes, podľa ktorého mohla žiť aj niekoľko dní. Nedá sa však vylúčiť ani možnosť, že matka porodila mŕtve dieťa.

Vyšetrovanie smrti novorodenca bolo podľa 33-ročného inšpektora emocionálne veľmi ťažké. „Dvadsaťčlenný vyšetrovací tím je plný mám a otcov, čo všetkých, vrátane mňa, veľmi ovplyvnilo,“ uviedol. Podľa neho ide o veľmi tragický prípad a matka pravdepodobne prešla veľkým utrpením. „Chceme vedieť, čo sa stalo,“ vyhlásil.

Ako podotkol, existuje nespočetné množstvo dôvodov, prečo niekto nechal dieťa opustené na poli. „Mohla to byť napríklad príliš mladá mama, ktoré ešte nebola na dieťa zrelá, skrývala tehotenstvo alebo niekto, kto sa potreboval pre niečo telíčka zbaviť,“ poukázal. Bábätko mohlo byť tiež dôsledkom zneužitia, incestu alebo znásilnenia, vtedy sa nenávisť voči páchateľovi môže obrátiť proti nevinnému dieťaťu.

„Je to pomerne vzdialená oblasť lesov, tak si myslím, že to bol niekto z tej oblasti, kto to tu pozná,“ dodal. Policajti stále vyzývajú matku, aby sa prihlásila. V prvom rade podľa nich totiž potrebuje podporu a až potom budú skúmať, prečo k takémuto ohavnému činu prišlo.

Prečítajte si tiež:

Toto dievčatko malo zomrieť v smradľavom kanáli

14 znakov, že ste pripravená stať sa matkou

 

 

 

Fotogaléria


Foto: profimedia.sk, Men Media
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia