Vyskúšajte zázračný nápoj na alergiu

Vyskúšajte zázračný nápoj na
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2018-04-14 00:30:37 |

Ak dieťa v týchto dňoch kýcha, svrbia ho oči alebo má nekončiacu nádchu, je veľmi pravdepodobné, že ide o alergiu. Vyskúšajte tento prírodný nápoj.

Kýchanie, riedky hlien z nosa či začervenané oči vašej ratolesti svedčia o tom, že sezónne alergény sú už vo vzduchu. Alergiu si často zamieňame  za klasické prechladnutie či virózu a nenasadíme správnu liečbu. Ak príznaky pretrvávajú dlhšie ako sedem dní, mali by ste preto navštíviť lekára.

Vsaďte na zázvor, jablko, citrón a ananás!

Jednou z možností, ako prejavy alergie zmierniť a dieťaťu uľaviť, je pravidelné pitie tohto nápoja bohatého na vitamín C. Experti zo spoločnosti The Juice People v Covent Garden v Londýne ho odporúčajú piť od marca do septembra. Nič špeciálne nepotrebujete, no výsledky vás podľa odborníkov veľmi milo prekvapia.

Ako "zázračný" nápoj pripraviť?

Pomixujte cca. 1 polievkovú lyžicu čerstvého zázvoru, 1 jablko aj so šupkou, asi 3 - 4 cm hrubý plátok čerstvého ananásu a pol citróna aj s kôrou - ak je chemicky ošetrený, dôkladne ho poumývajte. Vždy pripravte nový nápoj. Alergici by ho mali piť každé ráno aj s kúskom ľadu.

 

Alergie

Sezónne alergie, niekedy nazývané senná nádcha alebo sezónna alergická nádcha, sú príznakmi alergie vyskytujúcej sa v určitých obdobiach roka, keď sa zo stromov, tráv a burín uvoľňujú do ovzdušia drobné čiastočky peľu. Imunitný systém ľudí, ktorí sú alergickí na spóry plesní a peľ, uvoľňuje do krvného obehu chemikálie, vrátane histamínu, a bráni sa voči nim.

Aj keď vaše dieťa v minulých rokoch žiadnu alergiu nemalo, môže sa u neho rozvinúť. Sezónne alergie sa môžu prejaviť prakticky kedykoľvek, no najčastejšie sa vyvíjajú od desiateho roku veku a vrchol dosahujú okolo dvadsiatky, príznaky neskôr v dospelosti často zmiznú.

Príznaky a symptómy

Príznaky alergie, ktoré zvyčajne prichádzajú rýchlo a trvajú tak dlho ako je človek vystavený konkrétnemu alergénu, zahŕňajú kýchanie, svrbenie v nose a/alebo hrdle, upchatý nos, číry, vodový výtok z neho, kašeľ alebo ekzém. Často sú spojené so svrbením, slzením a/alebo začervenaním očí. Niekedy si môžete všimnúť, že dieťa začne často žmurkať, trieť si oči alebo sa vám zdá, akoby malo akýsi tik. Ak sa u ratolesti objaví aj sipot a dýchavičnosť, môže to znamenať, že alergia sa vyvíja do astmy. Keď si myslíte, že dieťa má alergiu, navštívte lekára, ktorý ju buď potvrdí alebo zistí iný dôvod ťažkostí.


Prečítajte si: Ak dieťa svrbia oči, návštevu lekára neodkladajte


Liečba

Liek na sezónne alergie neexistuje, ale alergici užívajú lieky na zmiernenie príznakov. Malé deti obvykle vo forme sirupov, staršie aj v tabletkách. Používajú sa tiež kvapky do očí aj nosa. Príznaky alergie môžete zmierniť viacerými spôsobmi – príbytok vyvetrajte, no okná nenechávajte otvorené a ak je koncentrácia peľu vysoká, nechajte dieťa doma, nechoďte s ním von, najmä počas slnečných a veterných dní.

Ak chcete dieťa vyvetrať, ideálnym časom je skoré ráno, najmenej vhodné je poludnie. Minimálne množstvo peľov v ovzduší je počas dažďa a tesne po daždi. Málo peľu je aj v lese, ale na okraji je ho naopak veľa. Ak sa vyberiete k vode, vyberajte si plochy s kamenistými okrajmi, vyhýbajte sa trávnatým miestam.

Zaobstarajte si čističku vzduchu. Po každom pobyte vonku dbajte na to, aby si dieťa umylo ruky alebo ho celé osprchujte, aj vlasyVymeňte mu oblečenie. Použitý odev hneď operte a bielizeň nesušte vonku. Pri deťoch s alergickými prejavmi nekoste trávnik, nenechajte ho hrať sa v piesku a naháňať sa po trávniku. Deti majú tendenciu kopať nohami do trávy, čím alergény uvoľňujú.

Sledujte informácie o priebehu peľovej sezóny. Dovolenky je vhodné tráviť pri mori alebo na horách. Ak nezaberajú tieto opatrenia a príznaky neviete zvládnuť ani liekmi, pravdepodobne mu alergológ nasadí imunoterapiu.

Prečítajte si tiež:

Trojročnej Lydii detské šminky znetvorili tvár. Boli toxické

Mačka môže vyvolať astmu, pes pred ňou ochráni

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia