Toto dievčatko malo zomrieť v smradľavom kanáli

Toto dievčatko malo zomrieť
Ilustračné foto
Zdroj: foto: Jamie Pyatt News Ltd.
2018-04-11 13:01:17 |

Novonarodené dievčatko nemalo pred sebou žiarivú budúcnosť. Čakala ho smrť v tmavom kanáli plnom mravcov. Život mu zmenila 63-ročná Charmaine Keevyová.

Príbeh s príšerným začiatkom, no zatiaľ šťastným koncom, sa odohral v Port Elizabeth, jednom z najväčších miest Južnej Afriky. Je to jeden z tých zážitkov, ktoré nami otrasú, nech sa stanú kdekoľvek. Hlavnou postavou je novonarodené dievčatko, ktorého sa niekto pokúsil zbaviť veľmi ohavným spôsobom.

Charmain bola ako obvykle na rannej vychádzke so svojim štvornohým miláčikom Georgiem. Zvláštne je, že nešli po obvyklej trase, ale vybrali sa inokadiaľ. Šéfka kateringovej spoločnosti hovorí, že počula nejaké zvuky, ale najprv si myslela, že je to mačka. I tak jej to nedalo a kľakla si na štyri. Vtedy si uvedomila, že je to detský plač vychádzajúci z kanála.

Sama nebola v žiadnom prípade schopná nadvihnúť ťažký poklop, preto vybehla na cestu a začala zúrivo zastavovať autá. Našťastie, šofér jedného z nich, 60-ročný Cornie Viljoen, zastavil a keď ho Charmain zaviedla na miesto, tiež potvrdil, že počuje plač.

Ťažkú betónovú dosku pokrývajúcu kanál sa mu podarilo uvoľniť pomocou oceľovej tyče, ktorú mal v kufri auta. Musel sa spustiť hlbšie do kanála a zrazu si vo veľkej tme uvedomil, že stojí uprostred kolónie mravcov. „Červené mravce mi doštípali nohy, ale potom som zacítil nohu bábätka. Uvedomil som si, že ide o miesto zločinu. Podal som telefón Charmain, aby volala záchranku a políciu,“ uviedol hrdina. „Nevedel som, či bolo dieťa zranené, preto som sa ho pokúsil dvihnúť veľmi opatrne a pomaly, také bolo maličké. Bolo mi jasné, že potrebuje okamžitú lekársku pomoc. Malo šťastie, že tie mravce boli v odtoku trochu vyššie a nie úplne na dne, kde ležalo,“ dodal.

Polícia a sanitka prišli veľmi rýchlo a lekári dievčatko, ktoré bolo podchladené, na mieste ošetrili. Sizwe Kupelo, hovorkyňa nemocnice Dora Nginza, do ktorej ju rýchlo odviezli, informovala, že bábätko malo ešte pupočnú šnúru a okrem podchladenia trpelo aj respiračnými problémami.

Policajná hovorkyňa Priscilla Naidu uviedla, že jediným spôsobom, ako sa dieťa mohlo do kanalizácie dostať, bolo odstrániť kryt, vliezť dovnútra a položiť ho na dno. „Je pravdepodobné, že osoba, ktorá to urobila, môže pochádzať aj z úplne inej oblasti. Žiadame svedkov a matku dieťaťa, aby sa prihlásili na polícii,“ vyzvala.

Charmaine, ktorá dieťa našla, je presvedčená, že to tak malo byť. „Úprimne verím, že to tak malo byť. Zvyčajne chodím inou cestou, ale z nejakého dôvodu som tento raz zvolila túto. Nemôžem si pomôcť, ale cítim, že existuje nejaký plán, prečo toto dievčatko malo prežiť. Je to bezpochyby zázrak,“ povedala dojatá žena. „Keď Georgie začal štekať, myslela som si, že to je mačka, ale potom som si uvedomila, že to je dieťa. Ľudia si asi mysleli, že som veľmi nahnevaná, keď som skočila na cestu a začala zastavovať autá. Neviem, čo by sa stalo, keby ten chlap nezastavil, aby mi pomohol,“ rozmýšľa. „Neexistuje žiadna možnosť, aby matka, ktorá práve porodila, sama dvihla ten ťažký betónový poklop, pretože s ním mal čo robiť aj silný chlap s oceľovou tyčou,“ je presvedčená.

Dievčatko vážilo 3,09 kg a na detskom oddelení nemocnice sa stala malou celebritou. Personál ju pomenoval Grace April. Sociálna pracovníčka Pamela Rubusheová, ktorá sa o ňu stará, odhaduje, že v kanáli ležala opustená aj niekoľko hodín. Podľa nej ju našli v pravý čas, lebo už mala veľmi blízko k úplnému podchladeniu a maličké telíčko by to už dlho nevydržalo. Všetci veria, že matku sa podarí vypátrať a zistiť dôvod, pre ktorý sa rozhodla zbaviť dcérky takýmto krutým spôsobom.

Prečítajte si:

Krutý otec odložil bábätko v mrazoch na ulici

​Strážnik zachránil 5-dňové bábätko vyhodené v lese

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia