Švédsky palác zverejnil meno novonarodenej princeznej

Švédsky palác zverejnil meno
Ilustračné foto
Zdroj: foto: švédsky kráľovská rodina
2018-03-12 14:01:22 |

Vo švédskej kráľovskej rodine majú od piatka radosť navyše. Krásne dievčatko, ktoré porodila princezná Madeleine (35), je zdravé a usmievavé.

„Jej kráľovskej výsosti princeznej Madeleine a pánovi Christopherovi O´Neillovi sa v piatok 9. marca 2018 o 00:41 v nemocnici Danderyd v Štokholme narodila dcéra. Páín O´Neill bol pri pôrode,“ píše sa v prehlásení vydanom palácom. Jej miery boli ideálne – vážila 3,4 kg a merala 50 cm.

Prvé snímka maličkej princeznej vznikla len pár hodín po narodení. Oblečená je v jednoduchom ružovom svetríku, bielej košieľke a smotanových pletených pančuchách. Palác ju zdieľal na svojom instagramovom účte a informoval, že autorom fotky je hrdý otec Chris O´Neill. (43). Na oslavu narodenia ďalšieho kráľovského potomka vystrelili v piatok dopoludnia v Štokholme a ďalších švédskych mestách 21 sálv.

V súčasnosti je už pár s bábätkom doma, kde na sestričku čakali dvaja súrodenci, štvorročná Leonore a dvojročný Nicolas. Dnes zverejnili aj meno malej princezničky, volá sa Adrienne Josephine Alice a budú ju oslovovať Jej kráľovská výsosť princezná Adrienne Josephine Alice zo Švédska, vojvodkyňa z Blekinge. Blekinge je druhou najmenšou provinciou nachádzajúcou sa na juhu krajiny a hraničí s Baltským morom. Na vyhlásení mena a titulu svojej novej netere sa zúčastnila korunná princezná Victoria.

(Takto aktuálne vyzerajú staršie deti páru - Leonore a Nicolas. Veselú fotku zverejnila na Instagrame princezná Madeleine pri príležitosti sviatku zamilovaných.)

Fanúšikovia švédskej kráľovskej rodiny už s napätím čakajú na ďalšie oficiálne fotky dievčatka, za ktoré dnes slúžia vo Švédsku omšu Te Deum v kráľovskej kaplnke v Štokholme. Malá princezná je desiatou v poradí na švédsky trón. 

Prečítajte si tiež:

Pre zaneprázdnené mamy: Tieto cviky pomohli po pôrode aj Kate

Majú v tom jasno: Kate jasne naznačila pohlavie bábätka

 

Fotogaléria


Foto: Instagram
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia