Sex v tehotenstve: Tieto polohy sú najlepšie

Sex v tehotenstve: Tieto
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstostock.cz
2018-03-12 00:30:27 |

Sex v tehotenstve nie je zakázaný, ani nebezpečný. Ak nemáte žiadne zdravotné problémy, nemusí byť vo vašom vzťahu prekážkou.

Každá žena je iná. Ak sa cítite dobre, máte na milovanie chuť aj náladu, nie je dôvod sa mu vyhýbať. Keď trpíte nevoľnosťami, je pravdepodobné, že na sex nebudete mať pomyslenie. Niektoré ženy sa obávajú, že pohlavným stykom ohrozia bábätko alebo toho, že sex bude nepríjemný. Zahoďte obavy za hlavu, počúvajte vlastné telo a nič si nevyčítajte. Milovanie v tehotenstve je úplne v poriadku. Samozrejme, s rastúcim bruškom niektoré polohy nebudú pohodlné, no ak nemáte žiadne zdravotné problémy, nie je dôvod, aby ste zanevreli na sex. Ktoré polohy sú v tehotenstve najvhodnejšie a najpríjemnejšie?

Vy hore

Sadnite si na partnera tvárou k nemu, alebo aj chrbtom, podľa toho, ako to vyhovuje vám. Uistite sa, že vám je v tejto polohe príjemne a nespôsobuje príliš veľký tlak na mechúr. Veľa tehotných žien preferuje  túto pozíciu, pretože pri nej môžu ovládať mieru penetrácie, ktorá im vyhovuje a dosahujú ľahšie vyvrcholenie.

Použite stôl

Posaďte sa na stôl, vaša polovička bude stáť pred vami. Omotajte si nohy okolo jeho bokov. Keď sa bude bruško zväčšovať, jednoducho sa viac opriete dozadu. Aby vás nič netlačilo a neomínalo, dajte si pod zadok vankúš.

Poloha lyžičky

Ľahnite si na bok do klbka, partner kopíruje vašu polohu zozadu. Táto poloha je praktická a pohodlná najmä v posledných týždňoch tehotenstva. Aby mohol muž lepšie preniknúť, vyložte si nohu na vankúš.

Zozadu

Mnoho žien tvrdí, že táto pozícia je skvelá počas posledných týždňov tehotenstva, pretože na chrbát ani panvu nič netlačí. Kľaknite si na štyri, alebo sa oprite o vankúše, partner si kľakne za vás.

Prečítajte si tiež:

Týchto 9 zmien môžete očakávať na tele po pôrode

Sex: Môže naozaj pomôcť pri spustení pôrodu?


Foto: thinkstock.com
Zdroj: pp

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia