Začali sa vám tvoriť vrásky? Čo najrýchlejšie sa zbavte týchto chýb!

Začali sa vám tvoriť
Zdroj: gettyimages.com
2022-07-21 15:30:00

Každý z nás starne. Nikto pred tým neujde. Tváre niektorých ľudí poznačia vrásky skôr, iní vďaka skvelým génom vyzerajú rovnako dlhé roky.

Možno ste presvedčená, že proces starnutia zastavíte tak, že sa budete o seba dôkladne starať. V kúpeľni na poličke máte vystavené značkové hydratačné krémy určené na deň aj noc, v lete svoju tvár príliš nevystavujete slnečným lúčom, kozmetický salón navštevujete raz za mesiac. Je jasné, že robíte pre svoju pleť veľa, no niekedy ani to nestačí. Akých chýb sa najčastejšie dopúšťajú ženy? Čoho by ste sa mali vyvarovať?

Spíte tvárou zaborenou do vankúša

Nechcete mať vrásky? Naučte sa spať na chrbte! Ak spíte na boku, alebo bruchu a vaša tvár sa otláča o vankúš, ráno sa pravdepodobne budíte s opuchnutou tvárou a očami. Voda sa z tela nevyplavuje ako má a to spôsobuje nepríjemné opuchy, vrásky sa prehlbujú, pleť stráca kolagén.

Nečistíte si pleť dostatočne

Možno vás prekvapí, ale mnoho žien zanedbáva odličovanie a čistenie pleti. Niektoré dokonca spia s make upom na tvári. Aj vám sa to niekedy stáva? Ste príliš unavená a dôkladne odlíčenie odfláknete? Ak nechcete, aby vrásky zdobili vašu tvár príliš skoro, už to nikdy nerobte. Čistenie tváre pred spaním je nevyhnutné. Je potrebné, aby ste odstránili nečistoty, pot a zvyšky make upu. Inak sa vaše póry upchávajú, pleť je zbytočne mastná, tvoria sa vyrážky, pokožka vyzerá unavene. Ak si pleť správne odlíčite a následne použite nočný výživný krém, vaša pokožka cez noc zregeneruje, ráno bude krásne napnutá a bude vyzerať zdravo.

Používate príliš veľa produktov starostlivosti o pokožku

Ak používate veľké množstvo rôznych produktov určených na pleť a nie ste si istá, na čo sú presne určené a či je vhodné používať ich spolu, môžete pokožke viac ublížiť, ako pomôcť. Napríklad výrobky, ktoré obsahujú retinol, sa používajú na prevenciu vrások, ale keď ich zmiešate s produktami s obsahom benzoylperoxidu na boj proti akné, môžu vašu pokožku vysušiť a podráždiť ju. Navštívte kozmetický salón, kde pracovníčky zistia, aký typ pleti máte a odporučia aj vhodné kozmetické doplnky.

Pijete málo vody

Hydratácia je dôležitá aj zvnútra. Voda je dôležitou zložkou pokožky a štruktúr pod kožou. Keď ste dehydratovaná, koža stráca turgor – vnútorný tlak tkanív. Z krátkodobého hľadiska nedostatočný pitný režim spôsobuje, že vaša pokožka je suchá, vráskavá, tvoria sa vám kruhy pod očami. Dlhodobá dehydratácia zapríčiňuje stratu pružnosti kože a tá je uvoľnená a ovisnutá. Ak chcete mať dostatočne hydratovanú pleť, mali by ste vypiť minimálne šesť pohárov vody denne.

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie