Žena porodila na chodbe nemocnice, na sálu to už nestihla

Žena porodila na chodbe
Ilustračné foto
Zdroj: foto: Facebook/Little Leapling Photography
2018-02-09 00:01:40 |

Ani nie 25 minút po odtečení plodovej vody porodila Jes Hogan na chodbe nemocnice svoje šieste dieťa. Všetko má zdokumentované na fotkách.

Maxwell Hogan z Kansasu svoju mamu teda riadne vytrápil. Už niekoľko dní pred termínom pôrodu mala kontrakcie, ale vôbec neboli pravidelné, ani sa výrazne nestupňovali, len boli podľa nej „nepohodlné“. Ako skúsená matka, ktorá porodila predtým už 5 dievčat, vedela, že ešte to nie je ono. Nadránom 24. júla ju však zobudila jedna obrovská kontrakcia a odtiekla jej plodová voda. Hneď po tom jej začali pravidelné, časté a veľmi intenzívne kontrakcie.

Napriek tomu, že manžel Travis ju viezol do pôrodnice raketovou rýchlosťou, len čo prešla cez hlavný vchod, začala rodiť. Cestou stihol ešte zavolať aj vopred dohodnutej fotografke Tammy, aby sa čo najrýchlejšie dostavila do pôrodnice zdokumentovať nádherné okamihy zrodu života. V USA je fotografovanie pôrodov momentálne veľmi populárne.

„Stalo sa to tesne za druhými automatickými dverami do ďalšej chodby,“ spomína Jes. „Viem, že v tom bode som povedala niečo v zmysle: ´Bože, už je tu.´ Potom som si začala vyzliekať nohavice, lebo som cítila, že synova hlava sa tlačí von,“ opisuje dramatické chvíle. Manžel sa v ten deň stal pre ňu hrdinom, lebo okrem toho, že robil všetko pre to, aby boli  v pôrodnici čo najskôr, duchaprítomnosť nestratil ani pri pôrode. „Pozrela som na manžela a povedala: ´Travis, chyť ho.´ Bez akéhokoľvek zaváhania to urobil,“ dodáva. Zo začiatku totiž nebol na blízku nikto, kto by im pomohol. Našťastie, videla to fotografka Tammy, ktorá poprosila o pomoc recepčnú. Tá najprv nebrala informáciu až tak vážne, no po pár minútach sa objavili na chodbe sestričky, ktoré hneď poslali pre pomoc na pôrodné oddelenie.  

Dramatický pôrod sa podaril zachytiť v sérii fotografií Tammy Karinovej, ktorá ich zverejnila online, aby ukázala krásu narodenia, „aj keď veci nejdú podľa plánu.“ Dnes už šesťnásobná mama Jes označila tento pôrod síce za najhorší, ale zároveň najrýchlejší a najdokonalejší.

„Vôbec to nebolo také, ako som plánovala, ale dopadlo to perfektne bez akýchkoľvek zásahov, so zdravým dieťaťom v náručí a úžasnou podporou ľudí. Bolo to krásne amilujem tieto spomienky“ povedala Jes.

Nakoniec všetko dobre dopadlo, po odrodení sa o Jes postarali na pôrodnom oddelení. Obaja boli v poriadku. Z malého Maxa sa tešia nielen rodičia, ale aj päť starších sestier, ktoré ho rozmaznávajú. 

Prečítajte si tiež:

Odchod do pôrodnice: Keď sa udeje toto, radšej neotáľajte

V tomto čase u otca nastáva najväčšia kríza po narodení dieťaťa

Fotogaléria


Foto: Facebook/Little Leapling Photography
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia